shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Rustige beurzen voor de kerstvakantie

Trading volumes zijn wat ingetogen zo vlak voor de Kerstvakantie met de dollar licht aan de zwakke kant. Nieuwsberichten later vandaag over Amerikaanse banenmarkt en inflatie kunnen wel wat beweging brengen. Een belangrijke ontwikkeling dat aandacht vergt is de ontwikkeling in China. Uitverkoop op de aandelenmarkt aldaar woog zwaar op de Chinese beurs, met aandelen op het laagste punt sinds auugustus. Er zijn toenemende waarschuwingen over de angst van ’s wereld grootste exporteur. De combinatie van de harde uitspraken van Trump jegens China maakt het weer aannemelijk om hun valuta weer te devalueren. Dit is een risico voor de wereldwijde markt en zal hot topic zijn in 2017.

Valuta

De marketen zijn rustig en meer in een vakantiestemming, maar economische data vanuit Amerika later vandaag kan reden zijn tot volatiliteit voor de laatste keer voor de Kerstdagen. EUR is omhoog met 0.3% naar 1.0440 gekaatst vanaf 1.0352, laagste niveau van het afgelopen 14 jaar. De Dollar staat op 117.62 tegenover de yen toen het zich terugtrok van het hoogste niveau van dit jaar op 118.66 vorige week. Het pond (1.2362) is in een kleine contracting range van 1.2320-90 voor de laatste twee sessies en kan naar beneden doorbreken volgende week. 1.2500 blijft een groot weerstandsniveau en 1.2150 het grote steunniveau.

Aandelen

Amerikaanse aandelen, die sinds de verkiezingsnacht op 8 november aan het stijgen zijn trokken zich geleidelijk iets terug van recordhoogtes twee dagen geleden.

Olie en Goud

Olieprijzen zakten tijdens de Aziatische sessie op donderdagochtend, geslepen door de verwachting van een toename in de Amerikaanse olievoorraden van afgelopen week. Ook Libie is van plan om de productie van olie weer iets op te schroeven over de komende maanden. Ruwe olie zakte 5 cents tot 52.44 dollar per vat. Goud handelde vlak op 1130 dollar per ons gedurende de hele dag. Dit waardevolle metaal verwacht nog meer druk naar beneden de komende dagen.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register