shopify site analytics

Share This Post

Nieuws / Olie

Rusland trekt zich terug uit OPEC vergadering

Morgen is de dag van de OPEC vergadering waarin duidelijk zal worden of er uberhaupt minder olie gepompt zal worden in de komende maanden. Gisteren bleek dat Rusland de OPEC vergadering niet zal bijwonen en gaf aan dat een latere vergadering tussen leden en niet-leden kon plaatsvinden. De olieprijs viel na deze uitspraak 1% terwijl de zorgen toenemen over het concretiseren van de deal.

Momenteel wordt de ruwe olie verhandeld op 46.38 dollar per vat en staat daarmee 1,50% in de min.

OPEC leden zullen morgen officieel in Wenen vergaderen over een productiebeperking om overproductie tegen te gaan. Sinds 2014 is er sprake van een overschot op de oliemarkt en dit heeft de olieprijs gehalveerd. Volgens Barclays zal de volatiliteit in de oliemarkt de komende dagen groot zijn. Goede onderhandelingen zijn nodig om de deal rond te krijgen, maar tot nu toe lijken investeerders dit weinig te vertrouwen.

Hoewel elk OPEC lid het eens is dat de productie van olie teruggebracht moet worden is er onenigheid in de mate van, politieke overwegingen en marktaandeel. OPEC leden worden het maar niet eens welke producenten van olie hun productie moeten afkappen en met hoeveel.

Zowel Goldman Sachs als Barclays geven aan dat mocht de deal toch rondkomen de olieprijs omhoog zal schieten naar boven de 50 dollar per vat. Als de deal er niet komt zal de olieprijs tot komende zomer schommelen rond de 45 dollar per vat, aldus Goldman.

Dollar neemt gas terug

De stijging van de dollar lijkt de afgelopen dagen te stabiliseren. Daarmee is een eind gekomen aan de snelle rally sinds de uitslag van de Amerikaanse verkiezing. Vandaag staat de dollar weer iets hoger tegenover alle grote valuta, terwijl veel investeerders met argusogen de data van komende vrijdag over economische groei in Amerika afwachten. Dit kan weer het sentiment voor een rentewijzing versterken.

EUR/USD viel vanochtend met 0.15% naar 1.0599. GBP/USD steeg met 0,43% naar 1.2468. USD/JPY verloor voor het eerst in dagen waarde en viel van 113 naar 111.500. Vanochtend steeg dit paar met 0,60% naar 112.61. Officiele data uit Japan liet zien dat spenderingen in huishouden zijn afgenomen met 1.0% over het afgelopen maand.

Onze tips:

EUR/USD: Verkopen ↓ Plus500.com
Crude Olie: Neutraal ↓ (Wacht tot vlak voor de OPEC vergadering en neem beide richtingen). Markets.com
AEX: Kopen ↑ (Als de dollar stijgt is de verwachting dat de AEX verder zal meestijgen). Markets.com
USD/JPY: Kopen ↑

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register