shopify site analytics

Risico beperken in CFD trading

Wanneer het neerkomt op je vooruitzicht voor CFD trading beginnen de meeste traders met een ‘de glas is half vol’ benadering. Zij focussen op strategieën dat het meeste geld oplevert wat het nemen van meer risico triggert en het gebruik van de hefboom  misbruiken. Maar waar beleggers juist op moeten focussen is de mate van risico beperken wat net zoveel of zelfs een grotere impact kan hebben op je startkapitaal. Geld besparen is net zo goed als het verdienen van geld met trading, zeker als we zien in welke hoeveelheden traders verliezende trades sluiten. CFD traden is een spel van winsten vergaren, dus elke cent die je kunt minimaliseren in verlies is een cent dat niet afgetrokken hoeft te worden van je winsten.

Dit is een belangrijke realisatie voor veel startende beleggers en kan ook significant bijdragen aan je trading account. Een deel van dit proces hangt af om je verliezen te beperken. Er zijn een aantal praktische zaken om hiervoor te zorgen.

Het plaatsen van Stop Loss

Een effectieve manier om de risico’s van CFD trading te compenseren of in ieder geval onder controle te houden is door het plaatsen van stop loss niveau’s. Stop loss is meestal gegarandeerd, dit zijn automatische orders die je open posities sluiten wanneer de koersprijs een bepaald niveau heeft bereikt. Dit is ontworpen om beleggers te behoeden dat verliezen teveel oplopen en geeft jou tevens ook meer rust in je hoofd met de gedachte van wat je maximaal kunt verliezen met een positie. Door goed gebruik te maken van een stop loss maak je een belangrijke stap in het minimaliseren van je potentiële verliezen.

Versmallen van de risico’s

Een vergelijkbaar techniek bij het gebruik van een stop loss is het versmallen of verkleinen van de risico’s door de stop loss niveau mee te slepen met de winst in je positie. Door consistent je stop loss te verhogen verklein je het potentieel verlies van je positie. Hoe hoger de winst uitvalt des te beter totdat je stop loss niveau in het groen komt te staan en je bij de sluiting bij de ondergrens in ieder geval winst hebt gemaakt. Dit is een hele effectieve strategie om verliezen te beperken of juist voor te komen.

Het managen van de hefboom op een verantwoorde manier

Het omgaan met de hefboom van CFD’s op een verantwoorde manier is niet zomaar een tip die wij je willen meegeven. Het is een belangrijk gegeven om niet meer risico te nemen dan wat je al hebt. Als CFD trader moet je niet meer risico nemen door onverantwoord met de hefboom om te gaan. Verantwoordelijk omgaan met de hefboom vraagt om discipline, maar ook om begrip over de risico’s van trading.

Lang vs Korte termijn

Lost Password

Register