shopify site analytics

Resistance en Support in CFD

Wanneer je aan het traden bent in CFD’s met technische data, zijn er een aantal belangrijke termen waar je bekend mee moet zijn. Support en resistance niveau’s maken het mogelijk voor beleggers om met duidelijke parameters te traden wat hen het weer mogelijk maakt om over korte en lange termijn visies te ontwikkelen. Het maakt niet uit of je nu kijkt naar het verloop van prijs in een aandeel of valutapaar. Het samenspel van resistance en support zorgt ervoor dat jij een duidelijk trading systeem kunt hanteren.

Support staat voor de bodem van een markt in een bepaalde tijdsperiode. Er kunnen meerdere support niveau’s zijn over verschillende tijdsperioden. Een bodem voor een bepaalde markt voor een uurgrafiek verschilt sterk met de bodem voor een daggrafiek. De bodem impliceert dat dat de markt op dat punt niet verder door zal zakken vanwege de tegenstand van beleggers die op dat niveau juist meer Long posities openen. Resistance aan de andere kant impliceert de top van de prijsspectrum. Dit is het punt waar de meeste beleggers hun posities sluiten en beleggers een Short positie openen omdat de neiging van de markt naar beneden wijst. Boven de resistance niveau heeft de prijs het moeilijk om dit zogenaamde plafond te doorbreken.

Support en resistance weken als trading indicatoren omdat markten in een cyclus op en neer bewegen. De markt voor olie wordt gedreven door vraag en aanbod, de prijzen zullen uiteraard fluctueren tussen deze niveaus’s terwijl het midden  de werkelijke waarde vertegenwoordigd. Wanneer de vraag toeneemt en de prijzen omhoog worden gedrukt bereiken ze uiteindelijk een niveau dat niet meer te houden is, dit is dan het niveau waarin de prijzen vallen totdat ze te goedkoop zijn voor kopers om weer toe te slaan en de vraag weer aanzienlijk toeneemt.

Terwijl investeerder en prijs speculanten springen op deze bewegingen en andere factoren een rol spelen voor het kopen en verkopen maakt dit de markt soms een beetje onvoorspelbaar. Maar op een conceptueel niveau heb je altijd de support en résistance niveaus waar elke investeerder rekening mee houdt. Deze niveau’s zijn een soort gids in het traden en wijzen de investeerder de weg aan beide uiteinden van het spectrum.

Elke strategie dat gebaseerd is op resistance en support niveau’s maakt gebruik van meerdere niveau’s over verschillende tijdsperioden. Wanneer de markt zakt door een support niveau’s moet rekening gehouden worden met de volgende support niveau. Een dieptepunt of bodem dat maar een keer is geraakt hoeft niet te beteken dat dit een support niveau is. Pas op het moment wanneer de bodem meerdere keren worden geraakt en vanaf dat moment weer stijgt kan de naam ‘support’ verdienen.

Traden met support en resistance niveau’s maakt het voor traders mogelijk om in cycli te traden en het voordeel te nemen van over en onder-geprijsde koersprijzen. Met de hulp van grafieken en het consistent monitoren van CFD prijzen en externe prijstriggers, is het traden met support en resistance niveau’s een van de meest effectieve manieren van trading om jouw succes te bevorderen.

Terug naar CFD cursus menu

Lost Password

Register