shopify site analytics

Re:Whisky

Home Forums Beurs Commodities Whisky Re:Whisky

#101353
Erik
Lid

@Scalper 17749 wrote:

Ik heb 2 jaar geleden een whiskytour gedaan in Schotland en een aantal distilleerderijen bezocht. Bij veel van die whiskyboeren kun je een vaatje adopteren die ze dan voor je bewaren tot de boel gerijpt is. Daarna kun je de boel laten bottelen en is de winst voor jou. Wel lange termijn werk.

Daarnaast kun je natuurlijk flessen kopen waarvan je weet dat ze schaars worden en geliefd zijn. Port Ellen is een voorbeeld waarvan de distilleerderij inmiddels dicht is en de voorraad kleiner wordt.

Wat grappig, waarom is dat? Is er een risico dat de boel bederft of mislukt ofzo? Anders is het voor het bedrijf zelf namelijk niet erg +EV om ongerijpte vaatjes te verkopen, als ze ze toch altijd met winst verkopen.

Ik hoorde trouwens ook dat er in Utrecht een studentenvereniging is, die een aantal flessen whiskey heeft ingemetseld in het gebouw, zodat als er ooit geld tekort zou zijn, ze die uit kunnen breken en met heel veel winst kunnen verkopen 😀 (weet overigens niet of het waar is)

Verder weet ik heel weinig van whiskey, ik kan het pas sinds kort erg waarderen, maar ik weet wel dat het mixen met cola doodzonde is 😉

+500

Lost Password

Register