shopify site analytics

Reageer op: Spread kosten blijen stijgen

Home Forums Plus500 Forum Plus500 Algemeen Spread kosten blijen stijgen Reageer op: Spread kosten blijen stijgen

#163862
Admin
Sleutelbeheerder

Hoi Beppie,

Een broker rekent kosten op twee manieren; de bid-ask spread en de vaste kosten voor het openen van een positie. Wanneer de volatiliteit op de markt toeneemt neemt alleen de spread toe. De vaste kosten per positie blijven natuurlijk gelijk. De spread is bij de meeste brokers variabel en hangt af van verschillende economische factoren. Wanneer de markten volatiel zijn kunnen koersprijzen flink op en neer bewegen waardoor de kans dat de broker geld verliest groter wordt. Om de volatiliteit te compenseren laten de broker de spread toenemen waardoor het verschil in bid en ask prijzen groter worden.

Je kan onmogelijk van tevoren de spread berekenen omdat de volatiliteit niet van tevoren gezien kan worden. Ook de mate van de volatiliteit is moeilijk te schatten. Het is daarom verstandiger om posities te openen wanneer de markten minder volatiel zijn waarbij de spread zo laag mogelijk is. Dat is veilig voor jou en voor de broker. De spread neemt dus niet alleen maar toe, maar varieert. Je kunt dus wachten totdat de spread weer minder groot is en dan een positie openen.

Verder wil ik je adviseren om een account bij Markets.com te openen omdat de spread hier standaard lager is en minimale kosten voor het openen van een positie ook veel lager is. Kijk anders op een onze reviewpagina voor een heldere uitleg over deze broker en begin met beleggen zou ik zeggen. Persoonlijk vind ik Markets beter dan Plus500.

Succes!

+500

Lost Password

Register