shopify site analytics

Share This Post

Apple

Redelijke kwartaalcijfers bij Apple

Net als in het eerste kwartaal heeft Apple ook in het tweede kwartaal minder iPhones verkocht. Beleggers hielden hun adem in tijdens de bekendmaking van de cijfers maar de teruggang is niet zo negatief als gedacht. Apple behaalde een omzet van 42,4 miljard dollar tegenover een omzet van 49,6 miljard in het eerste kwartaal. De totale netto winst in het tweede kwartaal komt daarmee op 7,8 miljard dollar tegenover een netto winst van 10,7 miljard dollar in het eerste kwartaal.

In totaal werden er 15 procent minder telefoons verkocht wat neer komt op 40 miljoen iPhones. De nieuwe goedkope iPhone SE deed het best goed en klanten stellen de aankoop van nieuwe iPhones steeds vaker uit. Dit zal ook wel te maken hebben met de frequentie van nieuwe iPhone releases.

In ieder geval waren de beleggers blij met bovenstaande gegevens. Het aandeel Apple steeg namelijk nabeurs met 7 procent.

Meer geld uit muziekdiensten

Apple begint steeds meer te verdienen aan diensten zoals Apple Music, iCloud, Apple Pay en de App Store. De belangrijkste inkomstenbron van Apple is nog steeds de iPhone gevolgd door online diensten en de verkoop van iPads en Macs.

Opvallend gegeven is dat Apple geen cijfers bekend heeft gemaakt voor de Apple Watch maar de bijbehorende productgroep gaf wel aan dat er 16 procent minder omzet was.

Het derde kwartaal zal meer rooskleurig zijn voor Apple omdat het dan waarschijnlijk de iPhone 7 zal uitbrengen waardoor er meer verkopen wordt verwacht.

Handel in Apple Aandelen bij Plus500

handel nu in apple aandelen bij plus500

Bron: NOS

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger