shopify site analytics

Share This Post

Forex

Price action

[SIZE=”4″] Price Action
[SIZE=”3″] De lezers die mijn blogs al langere tijd volgen of mijn boek hebben gelezen, weten dat mijn stijl van trading is gebaseerd op Price action trading. Voor degenen die nog niet bekend zijn met Price action trading, in dit blog een korte uitleg.

Price action trading, ook wel gewoon Price Action of P/A genoemd, is de meest effectieve en simpele manier om te traden op de veranderingen in de prijs. Het is de oervorm van de technische analyse, immers alle input voor technische indicatoren en technieken zijn gebaseerd op bewegingen van de prijs, Price Action. Bij Price action trading wordt meestal gebruik gemaakt van de candlestick die de beweging van de prijs voor een bepaalde periode weergeeft op een grafiek, maar ook het gebruik van de barchart komt nog voor.

Een candle of bar geeft bijvoorbeeld op de dagelijkse grafiek alle activiteit van de prijs weer die die dag heeft plaatsgevonden en al het nieuws en economische data is in deze candle of bar verwerkt. Hierdoor wordt de candle of bar ook vaak gezien als indicator.
Price Action onderscheidt zich ten opzichte van de technische analyse door het gebruik van een sobere, iets uitvergrote candlestick grafiek of barchart zonder, of met minimaal gebruik te maken van indicatoren. ‘What you see is what you get’ Price Action traders proberen vaste patronen, die ze setups noemen, op een horizontaal level, of trendlijn in de richting van de trend te vinden en nemen positie in. Dit kan zowel long als short trading zijn. Onder de horizontale levels worden natuurlijk de steun en weerstandlijnen verstaan, maar ook Fibonacci retracements, pivot points of psychologische levels (ronde getallen op de grafiek) zijn gebruikelijk.

De meeste trading beslissingen zijn gevangen in regels, trading rules. die de trader zelf heeft opgesteld en waar aan de goede traders zichzelf dwingen aan te houden. Dit noemt men ‘rule based discretionary’. In het verleden merkte Henk Grundmeijer van ‘de kunst van het Traden’ eens in een mail op dat een goede strategie op de rand van een bierviltje geschreven zou moeten kunnen worden. Dit lukt met Price Action. ‘Bepaal de trend, teken horizontale levels en vind hierop een setup die aan je criteria voldoet. Leg je target vast en combineer dit met goed money & riskmanagement, geduld en discipline’.
Naast de genoemde entry setups en money & riskmanagement is het ook zaak een goede exit-strategie achter de hand te hebben. Deze laatste bepaalt wanneer en hoe de trader uit de trade stapt en wat de criteria zijn voor een eventuele trailing stoploss.

Zelf leg ik ieder leermoment, dus ook de bloopers tijdens het traden vast en verwerk deze ervaringen in mijn persoonlijk tradingplan. Deze is de loop der jaren al aardig gegroeid naar een volwassen handleiding waarin ik de antwoorden kan vinden voor de meeste zaken waar ik tijdens het traden mee wordt geconfronteerd.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek

‘TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN’

volg mij op Twitter en bezoek mijn vernieuwde website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 500 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register