shopify site analytics

Share This Post

Forex

Over Vissen en Traden

[SIZE=”5″] Over Vissen en Traden
Afgelopen weekend had ik mijn schoonouders op bezoek. Niet dat dit in de regel nu zo’n geweldig event is, maar met het lekkere weer en een drankje was het goed toeven in de tuin. Mijn schoonvader is een fervent sportvisser en grijpt iedere kans aan om met zijn hengels en toebehoren erop uit te trekken. Stiekem verdenk ik hem ervan om op deze wijze even onder het juk van mijn schoonmoeder uit te komen, maar mischien is dit teveel gedacht vanuit de klassieke haat/liefde verhouding tussen schoonzoon en schoonmoeder.

Omdat ik, behalve dat mijn sterrenbeeld vissen is, helemaal niets met vissen heb, probeerde ik mijn schoonvader na ongeveer een half uur visserslatijn te onderbreken om van onderwerp te veranderen. Dit bleek dit echter snoeken op zolder zoeken, want hij speelde het klaar om zijn passie met de mijne te vergelijken en het gesprek te vervolgen. Hij zei; [I] “Eigenlijk ben jij met het traden ook aan het vissen” [/I] en verduidelijkte dit met een aantal voorbeelden. [I] “Wanneer ik mijn vistuigjes en hengels in orde maak is het vergelijkbaar met de, voorbereiding voor een trade en als ik de perfecte, visamige stek voor de dag uitzoek is dit vergelijkbaar met de pairs die jij uitzoekt. Traden is net als vissen een kwestie van een bliek (spiering) uitgooien om een snoek te vangen.

Het duurt vaak even voordat mijn fishfinder is opgestart, maar het aanmelden bij je tradingplatvorm duurt dat niet even lang? Als ik dan mijn stekkie heb gevonden, het strooivoer heb uitgestrooid en het aas aan de lijn doe, is dit weer vergelijkbaar met het bepalen van je stoploss en als ik mijn leefnet in het water hang, met het bepalen van de verwachte takeprofit. Heb ik dit gedaan, kan ik met mijn hoofd achterover in het zonnetje gaan zitten om lekker tijdens het wachten zo rood als een kreeft te verbranden. Is dit niet hetzelfde als jouw Set en Forget strategie en is het signaal van de fishfinder niet vergelijkbaar met de waarschuwings SMS’jes of emails van je broker?

Op een gegeven moment voel ik spanning op de hengel komen en ga ik mijn dobber in de gaten houden, dat lijkt toch verdacht veel op het schakelen tussen timeframes als jij je takeprofit nadert. Ik heb uiteindelijk beet en ik haal dan met enige moeite een kanjer van een vis binnen, dit is toch hetzelfde gevoel als jij in een haai en een draai een geslaagde trade hebt gemaakt? Wat dacht je als er een grote vis zo sterk is dat hij mijn lijntje breekt en er met mijn dure dobber en tuig vandoor gaat, dit is goed vergelijkbaar als jij met een trade een snoek slaat en deze van groen naar rood ziet veranderen.

Toch zet ik een nieuw tuig aan mijn hengel en ik ga door. Hoe vergelijkbaar is dit met het vasthouden aan je tradingplan, dit geef je toch ook niet op na een mislukte trade? Heb ik eens een dag niets gevangen, vind ik dat niet erg, want ook een klein visje is een zoet visje, ik weet dat er nog dagen genoeg komen dat ik wel met een goede vangst thuis kom, het kan tenslotte niet altijd kaviaar zijn, dit moet toch ook voor jou heel herkenbaar zijn. Het gaat erom dat je iets doet wat je leuk vindt en waar je op wat voor manier dan ook voldoening uit kan halen. Je als een vis in het water voelen, zogezegd.
[/I]
Omdat goede vis nu eenmaal drie keer moet zwemmen, schonk ik na dit orakel nog maar eens bij en dacht; [I] “En toch hou ik niet van vissen!” [/I]

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, bezoek dan mijn vernieuwde website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 400 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Hou je hoofd erbij en goede trades toegewenst !………

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register