shopify site analytics

Share This Post

Forex

Oliedom

Dat ben ik geweest vandaag. Gister dacht ik dat olie wel flink zou stijgen vandaag, maar toen ik wakker werd had dat het al gedaan. Daarom ging ik short in de verwachting dat het wat terug zou zakken. Maar nee, het steeg verder en die rode cijfertjes verontrusten me. Ik sloot m’n positie toen die op het hoogtepunt van vandaag stond met een klein verlies en kocht toen. Behoorlijk wat gezien mijn kleine accountgrootte, 100 vaten. Olie zou nog wel verder stijgen dacht ik. Maar nee hoor, ik kom zojuist thuis en zie dat ik zo’n 100 euro verlies heb als ik de positie nu zou sluiten. Ik was weer zo eigenwijs geen stoploss te zetten.

Nu sluiten en m’n verlies nemen wil ik liever niet, het zal wel weer terug stijgen, als ik voor die tijd geen margin-call krijg.
Ik heb nu een paar goede voornemens genomen voor volgende trades.

-Een kleine positie nemen, in verhouding met de accountsize natuurlijk (dit lees ik ook veel terug op dit forum)
-Niet te snel een positie aangaan, eerst een goed moment afwachten met behulp van indicatoren
-Stop-loss, maar niet al te dichtbij
-Niet te snel positie sluiten wanneer het de verkeerde kant opgaat, even afwachten (ik ben nog al ongeduldig)

Als ik gewoon mijn short positie in olie van vanochtend had gehouden had ik nu dikke winst gehad, echt jammer. Maar ja, volgende keer beter.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register