shopify site analytics

Share This Post

Nieuws / Olie

Olie weer terug naar $50

Olieprijzen zijn weer omhoog geschoten nadat de wekelijkse data aantoonde dat de olievoorraad in de VS onverwacht is afgenomen.

Ruwe olie staat nu in een plus van 0.2% op 50.06 dollar per vat. Vanochtend stond de olieprijs nog op 48.90 dollar. Puur gekeken naar de technische analyse hadden wij het niet verwacht dat de olie onder de 49 dollar per vat weer net zo hard omhoog kon stijgen vanwege een sterke weerstand op 49.05 dollar. Deze weerstand werd doorbroken maar de val kwam niet echt van de grond waarna de prijs weer als een raket omhoog klimt.

De U.S. Energy Information Administration zei in het wekelijkse rapport dat ruwe olievoorraden met 600.000 vaten zijn afgenomen aan het einde van de week op 21 oktober. Analisten verwachtten overigens een stijging van de voorraad met 1.69 miljoen vaten, terwijl American Petroleum Institure een stijging van 4.8 miljoen aannam.

Totale Amerikaanse olievoorraden staan daarmee op 468.2 miljoen vaten tegen het einde van vorige week, aanwijzend op een historisch hoge voorraden van olie rond deze tijd van het jaar.

Het rapport toonde aan dat benzine voorraden daalden met 1.956 miljoen vaten, vergeleken met de verwachtingen van een daling van 963.000 vaten. De olieprijs was eerder ook gedaald tot een prijs van 49.70 dollar per vat op 3 oktober, vanwege het wegebben van de verwachting voor een productieverlaging door de OPEC.

De prijzen staan sinds enige tijd onder druk vanwege scepticisme over de deal van OPEC om de productie bij te stellen. De deal is nog niet definitief en is uitgesteld naar 30 november voor een officiële vergadering van de OPEC in Wenen.

Apple stelt teleur

De kwartaalcijfers van Apple stelden menig investeerder gisteren teleur. De Amerikaanse beurzen staan vandaag onder druk nadat de koersprijs van Apple aandelen met 3.9% onderuit ging naar $113.65. Het meest waardevolle bedrijf op aarde heeft niet aan de verwachtingen voldaan. De omzet was niet erg hoopgevend gezien de hoge verwachtingen bij Apple. De daling in de koersprijs van Apple was overigens de sterkste daling sinds april dit jaar. Overigens namen de kwartaalcijfers slechts een periode van twee weken mee waarin de iPhone 7 uit was. De cijfers zeggen dus nog niet veel over de populariteit van de nieuwe iPhone. Apple heeft daarom zijn omzetverwachting voor het komende kwartaal naar boven bijgesteld. De feestdagen zijn ook genoeg reden voor optimisme voor een boost in de verkopen van de iPhone 7.

apple-stock

Onze tips:

EUR/USD: Verkopen ↓  Markets.com
Crude Olie: Neutraal –  Markets.com
AEX: Verkopen X trade

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register