shopify site analytics

Share This Post

Economie / Nieuws

Ogen deze week op de Fed

Wall Street opende vanmiddag hoger vanwege een stijging van ruwe olie die de markt in een overwegend positief sentiment heeft gebracht. Economen en analisten wachten in spanning af op het rentebesluit van de Fed aanstaande woensdag.

De Amerikaanse S&P500 index steeg met 9 punten, oftewel 0.42%. De Duitse DAX noteert momenteel een plus van 0.89% en staat zo’n 90 punten hoger. Tevens staat de Nederlandse AEX 1.2% hoger op 444 punten.

De verwachting is dat de Fed geen verhoging zal doorvoeren in de rente na een tweedaagse vergadering op woensdag rond 14:30 Nederlandse tijd. Investeerders zullen in plaats daarvan focussen op de uitspraak van Yellen en de prognose van economische groei en renteniveaus. Fed President Janet Yellen zal na het besluit een persconferentie houden van 30 minuten waar de toon van Yellen met volle aandacht gevolgd zal worden om een indicatie te krijgen over een mogelijke nieuwe renteverhoging volgend jaar.

De markten prijzen een kans van 15% op een renteverhoging deze week. Voor een renteverhoging in december is de kans momenteel op 56.5%.

Voor het besluit van de Fed zal op diezelfde dag de Centrale Bank van Japan (BoJ) zijn besluit over de rente en monetair beleid bekend maken, gevolgd door een persconferentie als die van Janet Yellen.

Olie spuwt weer omhoog

Ondertussen zijn de olieprijzen de week met een stijging van 1.0% begonnen nadat Venezolaanse President Nicolas Maduro aangaf dat OPEC en non-OPEC landen dicht waren bij een akkoord om de oliemarkt te stabiliseren. In Algerije staat een informele vergadering op de agenda voor het einde van deze maand om de onzekerheid in de oliemarkt weg te nemen. De stijging in olie heeft de Europese en Britse markt blij gemaakt en stegen vrolijk mee tot 1.0% in de plus. Veel beleggers zullen vandaag en morgen rustig aandoen totdat de storm woensdagmiddag losbarst. opec-vergadering

Onze tips:

EUR/USD: Kopen ↑  (Rentewijziging van de Fed wordt niet verwacht, een stijging is op komst). Markets.com
Crude Olie: Verkopen ↓ (De ondergrens is 40 dollar per vat. Huidig sentiment is negatief). Markets.com
AEX: Kopen ↑  iFOREX.com

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register