shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Ogen deze week op de ECB

De Dollar nam terrein na goede prestaties van Amerikaanse retail sales wat de hoop op een renteverhoging van de Fed verder hebben verhoogd. Retail sales over september zijn met 0.6% toegenomen na 0.2% gedaald te hebben in augustus. De Amerikaanse economie wordt sterker gezien de cijfers. Inmiddels twijfels niemand meer over of de Fed de rente wel gaat verhogen, de vraag is wanneer.

De Fed heeft na 10 jaar voor het eerst de rente verhoogd afgelopen december, maar sindsdien is de rente stabiel gebleven vanwege bezorgdheid over de inflatie. De volgende Fed meeting is in november, maar een renteverhoging vlak voor een Presidentsverkiezing wordt als niet aannemelijk beschouwd.

De verwachtingen dat de Fed de rente gaat verhogen zorgt ervoor dat de Dollar sterk in waarde toeneemt omdat het voor investeerders een aantrekkelijker wordt. Investeerder berekenen momenteel een kans van 64% voor een renteverhoging tijdens de december meeting.

De Amerikaanse dollar index, die de kracht van de Dollar meet tegenover 6 andere grote valuta, was met 0.56% toegenomen naar 98.08 afgelopen vrijdag.

sterkere dollar

De euro werd zwakker, met de EUR/USD omlaag naar 1.0971, een daling van 0.78%.
Ook de Yen stond lager, met de USD/JPY 0.43% hoger naar 104.15
De Britse Pond stond ongeveer op hetzelfde niveau. Dat is ook niet verrassend gezien de enorme daling van ruim 4.0% in de afgelopen week na toenemende bezorgdheid over de gevolgen van een ‘hard Brexit’.

Deze week zullen investeerders focussen op de Europese Centrale Bank monetaire beleid aanstaande donderdag. Er zijn speculaties dat de ECB zijn stimulus programma verder zal uitbreiden na een trage groei en inflatie. Ook zal er worden gekeken naar Chinese resultaten over het derde kwartaal BNP op woensdag. Hieronder vind je dan het overzicht wat ons deze week te wachten staat.

Maandag, oktober 17

De Euro zone presenteert data over de inflatie.
Amerika presenteert resultaten over industriele productie in de reio New York.
ECB President Mario Draghi zal spreken tijdens een evenement in Frankfurt.

Dinsdag, oktober 18

Het Verenigd Koninkrijk zal zijn maandelijkse inflatie rapport presenteren.
Amerika presenteert cijfer over inflatie.

Woensdag, oktober 19

Amerika presenteert resultaten over het aantal toegestane bouwprojecten.
Het Verenigd Koninkrijk presenteert zijn maandelijks banenrapport

Donderdag, oktober 20

Het Verenigd Koninkrijk rapporteert resultaten over retail sales
De ECB presenteert zijn actuele rentestand. De meeting over het monetaire beleid wordt gevolgd met een persverklaring door President Mario Draghi
Amerika presenteert cijfers over werkloosheid, bestaande huizen verkopen en productie in de Philadelphia regio.

mario draghi

Olie prijzen blijven boven de $50 per vat, ogen op OPEC

Olieprijzen zijn vandaag verder gestegen met $50 als een sterke support niveau. Investeerders blijven de informele deal van de OPEC prijzen. Brent olie nam met 0.40% toe naar $52.18 per vat.

De 14 leden van de OPEC hebben gezegd dat details niet definitief zijn tot de formele en officiële vergadering van de OPEC in Wenen op 30 november.

De prijs van ruwe olie kwam wat onder druk nadat de Dollar in waarde toenam na de bekendmaking van Amerikaanse retail sales. Olieprijzen worden normaal gesproken zwakker nadat de Amerikaanse Dollar in waarde toeneemt omdat de Dollar geprijsde grondstof duurder wordt voor andere valuta.

Onze tips:

EUR/USD: Verkopen ↓ (Langetermijn). Plus500.com
Crude Olie: Verkopen ↓ (Kies een kleine positie en pak een stoploss van 49.70). Markets.com
AEX: Kopen ↑ (Als de dollar stijgt is de verwachting dat de AEX verder zal meestijgen). X trade

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register