shopify site analytics

Nieuws Hedgen

Wanneer je ook maar in iets trade – of dit nu valuta, aandelen of indexen zijn – het idee van hedgen is ontworpen om het risico te verminderen van elke transactie door je bloot te stellen aan beide kanten van een trade. Als de markt stijgt, maak je winst en verlies wanneer het daalt.

Ongeveer een half uur van tevoren voordat het nieuws uitbreekt neem je zowel een long als een short positie in USD valutaparen, met aan beide kanten een stop loss op het hoogtepunt en dieptepunt van het afgelopen uur. Je neemt dan de winst op 2 of 3 maal het niveau van je stoploss. Wanneer het nieuws naar buiten komt sluit je alle posities en orders van de contrasterende trade en pak je de winsten van je winnende trade.

Waarom zou je het doen

In principe kijk je naar opkomend nieuws dat een serieus gevolg zou kunnen hebben op de markten. Dat zijn belangrijke presentaties zoals, BNP data, rentestanden, economische indicators. Hoe aanzienlijker het nieuwsbericht, hoe effectiever deze strategie. Natuurlijk neem je risico met deze strategie met het kleine verlies die je pakt met een contrasterende trade, ook wel de hedge positie. Maar dit zal door de winnende trade overschaduwd worden wanneer je onmiddellijk je verliezende trade sluit. Deze techniek laat jou niet verliezen, tenzij de markt vlak is of behoorlijk volatiel raakt.

Voor welke belegger past deze strategie

Dit soort hedging strategie is het best geschikt voor de belegger met goede organisatorische en technische skills. In eerste instantie, je moet in het spel blijven, wat er ook gebeurt. Je moet de posities ook openen voordat het nieuws naar buiten komt. Je moet ook accuraat een analyse doen en technische analyse interpreteren om trends te spotten. Hoe eerder jij een trend spot, hoe eerder je kunt reageren en hoe beter je posities zullen zijn.

Sterke en zwakke punten

Een sterk punt van nieuws hedgen is dat je effectief gezien naar beide richtingen een positie plaatst. Wanneer het nieuws beter dan verwacht naar buiten komt of juist slechter dan verwacht, zit je al op een goede positie vanwege je posities in beide richtingen. Zo kun je gerust wachten naar welke kant de markt op beweegt en je verliezende trade sluiten. Pas vanaf het moment dat je deze verliezende trade sluit begin je daadwerkelijk met winst maken. De verliezende trade heft namelijk de winst uit de winnende trade op waardoor je noch verliest noch wint.

Een zwak punt is dat de markt al voor de presentatie van een belangrijk nieuwsbericht al begint met stijgen en dan vervolgens hard daalt wanneer het nieuws naar buiten komt of vice versa. Juist daarom moet je snel zijn en snel je posities openen of sluiten. Timing is key! Het sluiten van je omgekeerde trade moet je vervolgens zo snel mogelijk doen om je winsten zo min mogelijk te beperken.

Carry trade strategie

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger