shopify site analytics

Share This Post

Beurs

Nieuwe records in het vooruitzicht

New York sluit week op recordniveau

De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben de laatste handelsdag met winst afgesloten. De Dow Jones won 0,4% tot 21.638 punten, dit is een nieuw record. Ook de bredere S&P 500 begaf zich op onontgonnen terrein. De index sloot op 2459 punten. Tevens reageerden handelaren vrijdag positief op de publicatie van economische indicatoren. Uit cijfers is gebleken dat de Amerikaanse consument niet zijn best doet om de Amerikaanse economie naar een hoger plan te tillen om zo de inflatie aan te jagen. De Amerikaanse inflatie is in juni afgezwakt naar 1.6% op jaarbasis, van 1,9% in mei.

De indices in Europa sluiten over het algemeen iets lager en de AEX doet het de laatste tijd vrijwel rustig aan. De euro blijft stijgen ten opzichte van de dollar door de tegenvallende consumentenverkopen in de VS. Goud, zilver en olie lopen op door de zwakkere dollar.

Binnenkort komt een nieuw kwartaalcijfer seizoen in zicht en kan het de toch al hoog geprijsde beurs naar een hoger niveau tillen in de komende weken. Volgens analisten van Wall Street ziet het ernaar uit dat de groei zal uitmonden in dubbele cijfers als bedrijven de verwachtingen overtreffen. In de laatste kwartaalcijfers hebben 80% van de S&P 500 bedrijven de EPS verwachtingen overtroffen en 83% de sales doelen. Nu de FED van plan is om de rente dit jaar stapsgewijs verder te verhogen komen de financials in de schijnwerpers te staan. In dit klimaat is het voor banken een winstgevend vooruitzicht en zijn investeerders er als de peren bij om aandelen van financials bij te kopen.

Toch komen er met de dag meer sceptici bij over de bullish trend van de beurs. De angst voor een nieuwe ‘dotcom’ bubbel neemt toe, terwijl investeerder zich vragen hoe lang de technologische kooptrend zich voortzet. De S&P Technology Index is meer dan 20% gestegen sinds begin dit jaar en begeeft over een zelfde verzadigde scenario van bijna 20 jaar geleden. De analist Frank baseert zijn analyse op de vijf grootste verhandelden aandelen op de beurs: Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon en Facebook. Soms worden deze aandelen genoemd als ‘FANG’ (met Netflix erbij). In maart 2000, de vijf grootste van die tijd waren Cisco, Intel, Oracle en IBM.

De beurzen worden al maanden aangedreven door technologische bedrijven en geeft geen tekenen van afzwakken. Het is in dat opzicht nogal verontrustend of de waarde van deze Tech giganten een juiste afspiegeling is van de performance en waarde creatie voor de markt.

De grondstofprijzen aan de andere kant zijn onderhevig aan de alsmaar zwakkere dollar. Olieprijzen lijken weer aan een opmars nadat de Chinese vraag naar olie aanzienlijk is toegenomen.

Komkommertijd beleggingen

Voor ons ligt een tamelijk rustige periode voor de boeg dat we allemaal kennen als de ‘komkommertijd’. Investeerders en beleggers zijn met vakantie en wachten het af tot september terwijl er vrij weinig gebeurt op de beurzen. Hier en daar kunnen winsten afgeroomd worden door beleggers die tussentijds de gemaakte winsten willen verzilveren. We zien vooral in de AEX weinig beweging maar vinden van tijd tot tijd kleine correcties plaats. Beleggers die op de korte bal spelen doen er goed aan bij kleine correcties in te kopen. Dit geldt voor alle aandelen en indexen. Met olie is het nog oppassen. Heb je een iets groter risicoacceptatie dan kun je vanaf 45 dollar voor de WTI olieprijs long instappen met koersdoel naar 48 dollar op de middellange termijn. De stijging van de euro op 1.14 tegenover de dollar lijkt afgekoeld en heeft zijn topje gevormd. Toch is het vooruitzicht voor de euro positief op lange termijn en is het verstandig long posities bij te kopen zodra de euro onder de 1.14 zakt tegenover de dollar. Stukje bij beetje is het dit zomerseizoen een beetje winsten verzilveren en nieuwe posities te openen in dezelfde richting als wat we de laatste maanden aan het doen zijn, namelijk de weg omhoog op de aandelenbeurzen.

Bron: CNBC en Marketwatch

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico in BITCOINS en andere VALUTA’s beleggen uitproberen? Open nu een demo account!.

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register