shopify site analytics

Nadeel van een hefboom

De voordelen van de hefboom zijn er genoeg, zelfs zo dat menig investeerder er van gaat watertanden. De aantrekkingskracht van gigantische winsten met een zo klein mogelijke investering maakt beleggen in CFD reuze interessant en spannend. Het probleem is dat het echte leven nooit altijd alles even goed gaat. In feite zijn veel overheden bezig met het implementeren van internationale reguleringen om de kwetsbare belegger te behoeden van de risico’s.

Of je nu een hoogvlieger bent met jaren ervaring in beleggen of totaal nieuwe in de wereld van beleggen, bewust zijn van de risico’s is belangrijk voordat je gebruikt maakt van de hefboom.

Het eerste en meest significante nadeel van de hefboom is het keerpunt van zijn belangrijkste voordeel. Wanneer alles goed gaat en de markten gaan in de richting die jij hebt voorspeld, dan is de hefboom een geweldige tool aan je zijde. Het voegt steeds meer geld aan je winsten. Om je winsten te maximaliseren van elke trade is er niks beter dan een flinke hefboom die jou het voordeel geeft van een geweldige koopkracht. Maar, wanneer de markt en je posities tegen je keren worden dingen een stuk moeilijker met de hefboom die jou de rug toekeert die flinke schade aan je portfolio kan brengen.

Een voorbeeld, wanneer jij een positie opent met een inleg van 50 euro heb je in feite een trade geplaatst ter grootte van 1000 euro door de hefboom van 1:20. Wanneer de koersprijs met 10% daalt is de waarde van je positie nog maar 900 euro terwijl dit maar een daling van 10% op de grootte van de trade heeft dit serieuze implicaties voor je als trader. Het geld die je met de hefboom ontvangt moet altijd terugbetaald worden inclusief de kosten die je betaald bij het openen van een trade. Maar de positie staat nu op 100 euro verlies, dat is 200% verlies op je initiële investering van 50 euro. Wanneer je dit vermenigvuldigd met meerdere trades die op verlies staan kan de hefboom een gevaarlijke beest worden.

Hoe riskant is CFD trading

Lost Password

Register