shopify site analytics

Share This Post

Blog

Mr Fox blikt terug op een bewogen jaar

Het jaar 2016 was ook voor Mr Fox een zeer bewogen jaar. Liefst 3 grote beursevents zijn inmiddels de revue gepasseerd en het volgende event is alweer in zicht, namelijk de renteverhoging van de Fed volgende week. De Brexit, Amerikaanse verkiezingen en het referendum in Italië is voor de beurzen behoorlijk volatiel verlopen. Voor veel beleggers is dit het moment om grote winsten te maken, mits je natuurlijk weet wat je doet. Mr Fox was tijdens deze bijzondere evenementen ook op het puntje van zijn stoel druk bezig met analyseren van dagelijkse en wekelijkse kaarsgrafieken voor het nemen van de juiste positie in de markt. Keer op keer heeft Mr Fox hiervan weten te profiteren. Hij telt nu zijn winst en gaat met een lekker gevoel de feestdagen in.

Was Brexit het begin van het einde voor de euro of het pond?

De Brexit zorgde voor veel opschudding bij iedere investeerder. Dit was dan ook het eerste uitslag dat wereldwijd voor schokkende blikken zorgde, de Amerikaanse verkiezingen daargelaten, want dat was schok numero twee. Het pond raakte in een vrije val en maakte de ergste valutabeweging uit de recente geschiedenis mee. Hierin kozen de Britten geheel onverwacht voor het verlaten van de Europese Unie.

Toen de uitslagen in de vroege uren begonnen door te sijpelen kelderde het pond in waarde, en daalde naar een waarde van nog maar 1,33 tegenover de dollar. Dat komt overeen met een val van liefst 10% in enkele uren, waarmee de munt naar het laagste punt tegenover de dollar is gezakt sinds 1985.

Sinds het uittreden van Engeland uit het wisselkoersmechanisme in 1992 heeft het pond niet meer een zo’n dramatische waardedaling laten zien. Het pond kelderde op 24 juni ook in waarde tegenover alle andere belangrijke valuta’s, inclusief een daling met 7% tegenover de euro en met liefst 15% tegenover de Japanse yen.

brexit

Ook de euro knalde die dag omlaag tegenover alle andere belangrijke valuta. Vergeleken met de dollar bedroeg de val 4% en komt daarmee op het laagste niveau sinds maart. Beleggers over de hele wereld vluchtten naar de veilige yen die op een gegeven moment onder de 100 voor een dollar dook, dit was de eerste keer in 2.5 jaar!

Het is duidelijk, 24 juni was een zeer bewogen dag voor veel beleggers op de beurs, waaronder ook voor Mr Fox. Op dit soort momenten weet Mr Fox dat een reactie als deze altijd zeer overdreven en emotioneel is. Het plaatsen van een positie bij deze historische waarden betekent geweldige winsten op de langere termijn. Kijk alleen al naar de Japanse yen. Van de 100 inmiddels weer gestegen naar 113 tegenover de dollar. Met een schamele 200 euro heeft hij hiermee 3000 euro weten te verdienen!!

Trump uit de mouw van Amerikaanse verkiezingen

Ook de uitslag op 8 november was een zeer bewogen dag voor de beurs in het jaar 2016. Mr Fox ging er vanuit dat de beurzen flink in het rood zouden duiken wanneer Trump als President gekozen zou worden terwijl met Clinton als President de beurzen een klein sprongetje maakten. Maar het tegengestelde bleek waar te zijn. Mr Fox realiseerde maar al te gauw dat de beurzen ondanks het lichtgeraakte en emotioneel populistische Trump zijn fiscale beleid zeer waardeerden. Uitspraken als lagere belastingen, meer banen en meer spenderen aan infrastructuur zou betekenen dat de economie verder ging ontwikkelen. De beurzen lanceerden de indexen als een raket uit een tijdelijke dieptepunt van vlak na de uitslag tot nieuwe records. Zodra bleek dat de beurzen hard aan het stijgen waren nam Mr Fox zijn positie in en wachtte hij de ontwikkelingen af. Voor de zekerheid plaatste hij een Stop Loss zodat eventueel gemaakte winsten uit posities in ieder geval met winsten sloten. Op het moment dat Mr Fox besloot om de zeer positieve posities te sluiten raakte de S&P 500 index de 2200 punten en de Dow Jones de 19.000 punten aan. Een historisch hoogtepunt! Op dat moment kreeg Mr Fox door dat de beurzen in een nieuw tijdperk waren beland. Na het breken van deze psychologische niveau’s was Mr Fox bewust dat de beurzen met het optimisme van de verkiezingen nog een stukje omhoog kon krabbelen.

trump

Mr Fox zat weer niet fout! Het laatste ritje omhoog kon hij nog pakken totdat de maand november werd afgesloten. Zijn trades heeft hij inmiddels afgesloten met 20.000 euro WINST!!! Mr Fox had op 8 november maar voor 1000 euro posities op het dieptepunt geopend en na 3 weken een rendement van 2000% weten te behalen!!!

Italianen tegen verandering en FED actie op komst

De Italianen hebben Mr Fox ook verrast. Met het grote aantal NEE stemmen hebben de Italianen iets duidelijk gemaakt. Ze moeten niks hebben van beleidswijzigingen van Minister President Renzi. Na het referendum is Renzi dan ook afgeschreven, inmiddels is de ontslag al ingediend bij de President van Italië. De beurzen reageerden ondanks de slechte uitslag voor de toekomst van de Europese Unie minder heftig dan in eerste instantie werd aangenomen. Na het kukelen van de EUR/USD naar waarden rond 1.0500 bleef de euro weer stijgen tot waardes rond 1.0800. Mr Fox kent dit fenomeen, ”Buy the rumour, sell the news”. Voor dit specifieke geval was dus het omgekeerde van toepassing, “Sell the rumour, buy the news”. Dit soort acties op de beurzen kwam Mr Fox ook tegen vlak na de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Na een korte verwachte reactie van de beurs vindt er een momentum plaats waarin alles in het tegenovergestelde richting beweegt. Ook hier heeft Mr Fox redelijk op tijd een positie weten te openen en een mooi winstje van 500 euro weten te pakken.

Mr Fox maakt zich nu klaar voor de laatste grote klapper van dit bewogen jaar. De FED komt namelijk volgende week met de eerste renteverhoging van dit jaar. De laatste rentewijzing vond vorig jaar in december plaats. Precies een jaar later is de FED van plan om nogmaals de rente met een kwart procentje te verhogen. Beleggers schatten het verhogen van de rente in op meer dan 90%. Door alle geruchten is de dollar de laatste weken al behoorlijk in waarde toegenomen. Mr Fox verwacht dat bij dit laatste spektakel de beurzen en dan met name de dollar ook “Buy the rumour, sell the news” symptomen zult vertonen. Mr Fox verwacht dat de dollar tot volgende week nog in waarde zal toenemen en dan een topje zal vormen op de dag van de bekendmaking. Wellicht zal de dollar nog een extra supertopje maken en dan weer snel dalen tegenover belangrijke valuta.

Janet Yellen

Mr Fox wenst je zeer winstgevende en prettige feestdagen

Natuurlijk is naast het maken van winst belangrijk dat je geniet van het traden en hier zoveel mogelijk van leert. Ook Mr Fox heeft dit jaar veel geleerd van de beurs. Hij staat al te popelen om nieuwe lange termijn posities te openen. De oliemarkt is voor Mr Fox dan ook een zeer aantrekkelijke belegging gezien het nieuwe deal van OPEC. Beleggers verwachten dat de olieprijs in 2017 tot 70 dollar per vat zal stijgen. Met een investering van 200 euro kan Mr Fox een potentieel winst van maar liefst 10.000 euro behalen! Natuurlijk gaat de stijging niet in een rechte lijn en moet hij geduld hebben, maar daar is Mr Fox als geen ander uitstekend in.

Namens Forexfox wenst Mr Fox je prettige feestdagen en een spetterend nieuwjaar!!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register