shopify site analytics

Share This Post

Forex

Morgen is vandaag gisteren

[SIZE=”5″] Morgen is vandaag gisteren
[SIZE=”3″] Zeker, zo aan het eind van het jaar verbaas ik mij keer op keer over de stelligheid in uitspraken en conclusies over de ontwikkelingen van de financiële markten door analisten en beursgoeroes. Dit blog gaat over hoe ik met deze ‘adviezen’ omga en hoe ik ze gebruik bij het traden.

Voordat ik de indruk wek dat ik mij iets gelegen laat liggen aan de opinie van anderen waar het mijn traden en dus mijn geld betreft, wil ik deze gedachte direct uit de wereld helpen. Deze beslissingen neem ik zelf omdat ook de verantwoording bij mij ligt. Om deze reden zul je mij ook nooit gebruik zien maken van vermogensbeheerders, aanbieders van managed accounts of andere instellingen die ‘het best’ weten wat ze met mijn geld moeten doen.

Aan de andere kant kan het wel interessant zijn om te lezen wat iemand verwacht in de markt en vooral waarom. Soms is het zelfs gewoonweg lachwekkend. Zo heb ik eens een analyse gezien die gebaseerd was op de stand van de sterren in combinatie met de chinese dierenring. Yeah, right! Denk erover wat je wilt. Dat een dergelijke analyse voorkomt, betekent echter wel dat voorspellingen voor de markt op van alles wat men kan verzinnen gebaseerd kunnen zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de weersverwachtingen, die zijn herleid uit vaste parameters zoals het gedrag van wolken, luchtdruk, wind, luchtvochtigheid en dergelijke.

Een uitgebreide beschrijving over de willekeur van voorspellingen van de markt is te vinden in het boek ‘Fooled by randomness’ van Nassim Nicholas Taleb, maar ook in het artikel Randomness (en wasmachines)! van Johan Rensink ( https://www.forexfox.nl/forum/forex/5939-randomness-en-wasmachines.html ) vindt de lezer die graag korte stukjes in plaats van hele boeken leest, een toelichting hoe onze hersenen reageren op willekeur en hoe het succes van sommige analisten en traders verklaard kan worden.

Dit wetende ga ik mijn eigen weg en baseer mijn beslissingen op wat de markt mij laat zien en niet op wat ik verwacht of wat er wordt voorspelt. Hiervoor heb ik een werkwijze ontwikkelt die is gebaseerd op een dagelijkse of vier uurs grafiek, de EMA21 en SMA’s 50 en 200 aangevuld met een simpele ATR(14) voor het berekenen van mijn stoploss. That’s all. Hiermee en met consequent Money & Risk management is het mij mogelijk gebleken consistent een winnende situatie te creëren. Of zou het toch gewoon willekeur zijn?

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek ‘ TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN ’ en bezoek mijn website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 400 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Hou je hoofd erbij en goede trades toegewenst ………

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register