shopify site analytics

Share This Post

Amerikaanse Presidentsverkiezing / Nieuws

Minder banen gecreëerd en Verkiezing dichterbij

De Amerikaanse economie heeft over het afgelopen maand minder banen gecreëerd dan verwacht. De werkgelegenheid steeg met 161.000 banen in oktober, vergeleken met 191.000 banen in september is dat een verschil. Ondanks dit banenrapport ziet de Fed een stijging van de werkgelegenheid met minstens 150.000 banen een sterke ontwikkeling van de economie.

De werkloosheidspercentage ging omlaag van 5.0% naar 4.9%, als verwacht. De private sector heeft minder banen gecreëerd dan verwacht met een totaal van 142.000 banen vergeleken met de consensus van 166.000 banen. De banen in de overheidssector is gestegen naar 19.000 banen, vergeleken met de 3000 banen in september.

Na de presentatie van het banenrapport steeg de dollar in waarde tegenover alle andere valuta. De EUR/USD werd verhandeld op 1.1092 en de USD/JPY werd verhandeld op 103.10 en GBP/USD op 1.2486.

Amerikaanse indices zijn vanmiddag vlak geopend zonder uitschieters na het banenrapport. De Amerikaanse beurzen hebben wel de langste periode van verlies voltooid van sinds de laatste financiële crisis. De beurzen bleven sinds afgelopen vrijdag dalen zonder enige stijging. Vandaag is er weer sprake van een kleine herstel. De S&P 500 staat weer op 2093 punten. De Dow Jones staat op 17.951 en de Nasdaq op 5070. Alle drie de indexen noteren een 0.1% stijging.

Het banenrapport bevestigd de bestaande trend en deze is positief. De zwakte op de beurs van de afgelopen dagen komt door de verkiezingsstrijd in de VS. De gedachte van Trump als President zorgt voor een negatieve sentiment op de beurs. Nadat de polls vrijgaven dat Trump de leiding overnam op Clinton zakten de indexen op negatief terrein. Dit was deels ook een correctie van de afgelopen weken en bescheiden kwartaalcijfers. Een nieuwe bodem lijkt hiermee ingezet. De verkiezingen kunnen nog roet in het eten gooien.

De huidige stand bij de Amerikaanse Presidentsverkiezingen

De verkiezing vindt plaats op dinsdag 8 november. Nog drie dagen te gaan voordat de nieuwe President van de Verenigde Staten bekend wordt. Een zwakke beurs is gelinkt aan de overwinning van Trump terwijl een sterke en positieve beurs gelinkt is aan Clinton. Momenteel heeft Hillary Clinton de leiding overgenomen op de polls met 1.6 punten. Dat is 1.3 punten meer dan gisteren, maar nog steeds 7 punten lager vergeleken met het niveau midden oktober. De politiek krijgt de schuld voor het neerhalen van de S&P 500 gedurende acht achtereenvolgende sessies. Als de index vandaag ook lager eindigde was de S&P 500 in een territorium beland dat sinds december 1980 niet is gezien. De globale marketen voelden de pijn vanmorgen, met de Europese indices aan kop. Zowel de DAX als de AEX noteerden flinke minnen. De AEX ging door de 440 grens door en belande in een negatieve territorium op 437 punten.

Met de correctie van vandaag krijgen de beurzen weer even het licht te zien met de hoop Clinton als nieuwe President van de VS. De stand tussen de twee kandidaten is nog om te snijden. Er kan dus nog van alles gebeuren. Het is voor beleggers dan ook een bijzonder mooie kans om vandaag te beginnen met beleggen in CFD’s en Forex en te profiteren van dit unieke event.

Onze Tips

EUR/USD: Verkopen ↓ (handel voordat het banenrapport wordt gepresenteerd). Markets.com
S&P 500: Kopen ↑ (De ondergrens is 40 dollar per vat. Huidig sentiment is negatief). Markets.com
AEX: Kopen ↑ (Als de dollar stijgt is de verwachting dat de AEX verder zal meestijgen). Markets.com

HEDGEN

Goud: Kopen ↑ (Mocht Trump winnen kan je met deze positie je verlies van andere posities neutraliseren)

Zilver: Kopen ↑ (Mocht Trump winnen kan je met deze positie je verlies van andere posities neutraliseren)

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register