shopify site analytics

Share This Post

Bitcoins

Mijnen bitcoins gehalveerd

9 juli 2016 was een historische dag voor de Bitcoin, het mining process is namelijk vanaf nu gehalveerd. Elk blok dat nu wordt gemijnd levert in totaal 12,5 bitcoins op in plaats van 25 bitocins.

Elke vier jaar halveert de oplevering van een blok en de code van de cryptocurrency is met opzet zo geschreven. Dit kan betekenen dat de Bitcoin flink in waarde gaat toenemen. Er wordt zelfs gesuggereerd dat de waarde van 1 Bitcoin 2000 dollar gaat halen eind 2016.

Bedrijven die zich bezighouden met het mijnen van bitcoins kunnen vanaf nu in de problemen raken. De opbrengsten voor het aanmaken van bitcoins zijn immers gehalveerd, terwijl er nog steeds evenveel rekenkracht nodig is om een blok uit te lezen. Omdat de halvering bekend was moeten bedrijven hier slim mee omgaan. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam om gebruik te maken van goedkope elektriciteit of te korten op het personeelsbestand.

Een positieve ontwikkeling voor de bedrijven die het mijnen aanbieden is een eventuele hoge waarde van de bitcoin. Indien de voorspelling uitkomt en de waarde van 1 bitcoin flink stijgt kan dit veel winst opleveren.

Hudige koers
De huidige koers van de bitcoin staat op het moment van schrijven net onder de 600 dollar. Sinds februari 2016 is de waarde van 1 bitcoin met bijna 200% in waarde gestegen.

huidige koerst bitcoins

Bron: Bitcoinspot.nl

Indien je van mening bent dat de waarde nog verder zal stijgen is het nu een goed moment om in te stappen. Plus500 geeft je de mogelijkheid om te handelen in bitcoins.

Share This Post

1 Comment

  1. Ik denk dat ik wel een paar bitcoins ga kopen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register