shopify site analytics

Share This Post

Forex

Method (4)

Het uitstap moment
Zoals ik in mijn vorige blog als zei, is voor mij het belangrijkste moment van een trade het management van de trade. Echter het moment van uitstappen is ook niet geheel onbelangrijk, want hier wordt de winst daadwerkelijk gerealiseerd. De manier waarop ik trade kent een aantal punten waarop de trade wordt beëindigd.

Allereerst wanneer het gewenste winst/koers niveau is bereikt. Oplettende lezers zullen zich herinneren dat dit vooraf is ingesteld. Dit gebeurd hoofdzakelijk wanneer het koersdoel wordt bereikt als mijn platform offline is. In dit geval is mijn minimale R/R level van 1:2 bereikt zonder dat ik hierop nog invloed heb kunnen uitoefenen. Soms is dit jammer, want dan blijkt dat de koers nog is door gestegen en had ik vanaf het bereikte koersdoel nog een trailing stoploss op een pip of 10 afstand kunnen instellen om nog iets extra winst te pakken. Een ander keer is het doel echter weer bereikt door een spike in de grafiek en daalt de koers even snel als deze is gestegen en ben ik de lachende derde.

De andere manieren om een trade te beëindigen vinden plaats als ik achter het scherm zit en ik de zaken fout zie lopen. Bij een trade op de 4 uurs grafiek geeft bijvoorbeeld de voorlaatste candle een sterk tegenstrijdig price action signaal, of ik zie dat de trend zich stabiliseert. Hiervoor gebruik ik de Heikin-Ashi weergave van de candles en de exponentieel moving averages 8 en 21 uit de Fibonacci reeks.

Indien deze wijziging dan ook nog eens door de trading tools op mijn site worden bevestigd, sluit ik de trade en neem mijn verlies voordat het verder oploopt. In het begin van mijn carrière als trader ben ik een aantal malen vergeten de bescherming bij het handmatig afsluiten van een trade te annuleren. Dit is een les geweest die mijn flink wat duiten heeft gekost, maar zoals traders zichzelf zo vaak troosten met deze gedachte, zal ik dit als leergeld beschouwen. In ieder geval heb ik het hierna wel opgenomen in de compacte versie van mijn tradeplan dat overigens ook op mijn site te vinden is.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt mij ook via mijn website contact met mij opnemen.
Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, bezoek dan mijn website DeTradeManager.nl Op deze site vind je onder andere handige trading tools, een archief met al mijn blogs en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Hou je hoofd erbij en goede trades toegewenst ………

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register