shopify site analytics

Share This Post

Forex

Method (2)

Het instap moment.
Hoewel veel traders het niet met mij eens zullen zijn, ben ik van mening dat het accent van traden niet hoort te liggen op het moment waarop je instapt, maar op de voorbereiding en het management van de trade totdat je uitstapt. Vandaar dat dit niet zo’n uitgebreid blog zal worden als je van mij gewend bent.

In dit gedeelte van het beschrijven van mijn methode wil ik het moment beschrijven waarop ik in een trade wil gaan stappen. Doordat ik tijdens de voorbereiding het moment van instap al heb bepaald, volstaat het plaatsen van een limietorder op die plaats. Als extra controle maak ik nog wel gebruik van een secundaire grafiek waarop de candles van mijn primaire grafiek heb vervangen door Heikin-Ashi candles en een indicator heb toegevoegd die mijn broker Supertrend noemt. Deze beide dienen puur ter indicatie van de trend. Voordat de limietorder wordt geplaatst, check ik nog eenmaal of de leidende trend wordt bevestigd door de Heikin-Ashi candles en de Supertrend indicator. Vervolgens kijk ik ook nog eens of de Price Action signalen en de confluence nog aanwezig zijn als bij de voorbereiding van de trade. Je zult verbaast staan hoe vaak de signalen na een nachtje zijn veranderd.

De limietorder met het aantal berekende posities door de pip calculator wordt geplaatst in combinatie met de stoploss en de take profit order. Verschillende brokers leveren verschillende vormen van orders en noemen die ook nog eens anders. Let dus goed op welk soort orders jouw broker aanbiedt en hoe hij die noemt.

Omdat ik trade op een dagelijkse of een 4 uurs grafiek, volg ik de trade nadat de limietorder is geraakt, nog enkele minuten en schakel dan mijn computer uit en laat de markt zijn werk doen. Een bevriend trader vergeleek deze methode weleens met vissen. De hengel ligt, de dobber drijft, nu maar wachten tot je op kan halen. Het volgende blog zal gaan over het managen van de lopende trade(s).

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt mij ook via de website contact per mail met mij opnemen.
Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, bezoek dan mijn website DeTradeManager.nl Op deze site vind je onder anders ook een archief met alle blogs die ik ga schrijven en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Hou je hoofd erbij en goede trades toegewenst ………

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register