shopify site analytics

Share This Post

Forex

Met 63 pips het weekend in.

Vanmorgen om 7:02 moest ik gelijk long op de EUR/USD. Viel niet mee aangezien ik gister tot 2.00 ’s nachts nog achter de schermen zat. De vroege actie was de moeite waard, die trade heeft me 43 pips opgeleverd. Om 12.00 heeft de koers z’n hoogtepunt bereikt en is sinds toen alleen nog maar gaan dalen.
Na een daling van +- 70 pips kreeg ik om 16:02 een signaal om short te gaan. Psychologisch toch wel lastig aangezien de koers net al een mooie daling achter de rug heeft.. Wilde het signaal toch volgen dus ben voor een krappe take protif gegaan, en 0,5% risk (i.p.v. de 1% die ik normaal neem). Naast de daling speelde ook mee dat het vrijdag is en dan open ik liever eind van de middag geen posities meer.

Trade kwam moeilijk van start, en een half uurtje later schoot hij omhoog tot 4 pips onder m’n stoploss. Op zo’n moment denk geef je je al snel gewonnen en het liefst sluit je de trade net iets voor je stoploss om de ‘schade’ te beperken. Dit moet je dus nooit doen! Anders had je net zo goed een strakkere stoploss kunnen nemen..

Gelukkig heb ik dit dus ook niet gedaan want na deze spike omhoog ging de koers 2x zo hard naar beneden en raakte m’n profit target. Toch wel mooi om toch nog even beloond te worden voor goed trade-gedrag.

Fijn weekend!
www.TheHagueTradingRoom.nl

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register