shopify site analytics

Share This Post

Forex

Meeuwen management

[SIZE=”6″] Meeuwen management
[SIZE=”2″] Een bekende term uit het management jargon is de term meeuwen management. In dit blog zal ik trachten dit begrip en de wijze waarop ik het verband met het traden zie, uit te leggen. Met de term meeuwen management wordt op niet complimenteuze wijze het vergelijk getrokken tussen nieuwe managers die met veel bombarie in een bedrijf of afdeling worden binnengehaald en onze huis, tuin en keuken kokmeeuw. Letterlijk;

[SIZE=”2″] [I] “Ze komen krijsend binnen, poepen de hele boel onder en vliegen krijsend weer weg.”
[/I]

Om deze reden kan ik dan ook een glimlach niet onderdrukken als ik naar het logo kijk van sommige politieke partijen en bedrijven.

[SIZE=”2″] Binnen de gemeenschap van traders zie je dit verschijnsel ook veelvuldig. Ineens verschijnt op één van de diverse fora een trader waar nog niemand van heeft gehoord, of die bijna niemand kent, die claimt het ei van Columbus te hebben gevonden en in het bezit is van een systeem dat wel 95% winnende trades heeft. Dat het hier vaak traders betreft met een leeftijd waarmee zij gewoon nog niet veel ervaring kunnen hebben in het traden, laat staan levenservaring kunnen hebben, valt slechts enkelen op. Als er dan ook nog op basis van een demo account gewerkt wordt, weet ik genoeg en haak ik af. Dit geldt wat mij betreft ook voor signaalaanbieders en de verkopers van de zoveelste ultieme trading robot. De ervaring leert namelijk dat het slechts bij hoge uitzondering mogelijk is, en dan nog niet eens consistent, om tussen de 90% en 95% winnende trades te maken. Bovendien ligt het er ook aan hoe de 90%-95% wordt berekend. Als je namelijk iedere pip in het groen als winnende trade telt, zit je snel aan de 90%-95%. Dat je dan per saldo maar een paar pip op je account kunt beschrijven is dan kennelijk maar bijzaak. Een laatste waarvoor een waarschuwing mij wel op de plaats lijkt, zijn de aanbieders van managed accounts (uiteraard de goede buiten beschouwing gelaten) met een soort van piramide systeem dat berust op het aanbieden van long en short signalen. Op termijn kun je hiermee alleen verliezen.

Als een trader consistent een ratio van winnende trades heeft met een Risk/Reward van 1:2 of meer en een percentage tussen de 60% en 70% realiseert, is hij goed bezig. Helemaal als dit wordt gecombineerd met een degelijk tradingplan dat ook op lange termijn deze percentages kan garanderen. Mijn boodschap in dit blog is dus; [I] Laat je niet gek maken door telkens een nieuwe heilige graal, maar blijf bij jezelf, je strategie en tradingplan en bouw stap voor stap een winstgevende situatie op. [/I] Soms is het inderdaad één stap voorwaarts twee stappen terug, maar vaker is het omgedraaid en dat is nu juist wat het traden zo leuk maakt.

Hoewel ik niemand op de tenen wil trappen en zeker niet de intentie heb om te betuttelen, ben ik mij bewust van het risico om met dit blog tegengas te krijgen van degenen die menen wel een 90%-95% systeem met ‘magische’ indicatoren in bezit te hebben, of voor veel geld signalen of trading robots trachten te verkopen. Deze reacties lees ik hieronder graag. Misschien is het gewoon wel mogelijk en ben ik wel te sceptisch (azijnzeiker, noemen we dat hier in Rotterdam). Tot die tijd blijf ik echter bij mijn eigen tradingplan en hoop ik, dat ik je als lezer heb overtuigd dit ook te doen.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, bezoek dan mijn vernieuwde website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 400 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Hou je hoofd erbij en goede trades toegewenst ………

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register