shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Media megadeal AT&T

Afgelopen weekend werd in de VS een van de grootste mediadeals ooit gesloten. Telecombedrijf AT&T telt 85 miljard dollar (78 miljard euro) voor mediabedrijf Time Warner. Een gigantisch bedrag voor een reusachtig deal. Wat is nu precies het idee achter deze overname?

Kabelmaatschappijen zoals AT&T moeten al een tijdje met lede ogen toezien hoe trouwe kijkers vertrekken. De traditionele manier van tv kijken is op zijn retour en mensen loeren liever urenlang naar Netflix, Amazon Prime of HBO. Een provider als AT&T wordt daarmee gedegradeerd tot doorgeefluik voor content. Ze hebben alleen het netwerk maar daarmee houdt het dan ook echt op. De kijker stapt steeds vaker naar flexibele aanbieders of klapt gewoon de laptop open om zijn of haar favoriete tv series of films te bekijken. Ook andere bronnen van inkomsten van AT&T, zoals het mobiele telefoonnetwerk, drogen op.

time-warner

Aandeel van Time Warner schiet omhoog na bekendmaking van de deal met AT&T

 

Het is voor AT&T dus tijd om in te grijpen en kan met deze deal dus eigenaar worden van het distributienetwerk en de inhoud die getoond wordt. Een machtige positie als deze kan natuurlijk rekenen op een grondig onderzoek door diverse toezichthouders. De deal is dus nog niet helemaal rond. Als de deal eenmaal definitief gesloten wordt dan ontstaat er een machtige mediareus. Afgelopen vrijdag zag je de koersen van AT&T en Time Warner op de geruchten al reageren zoals je dat wel vaker ziet. Het aandeel van de betalende partij (AT&T) daalde en die van de overgenomen partij (Time Warner) veerde behoorlijk op. Het is afwachten wat het beeld wordt als de geruchten bevestigd zijn.

Dollar flink in waarde toegenomen met Dec. FED renteverhoging

De dollar steeg naar het hoogste niveau in negen maanden tegenover alle andere grote valutaparen door een stijgende kans voor een renteverhoging in december. Recente positieve economische ontwikkelingen en reacties van de centrale bank hebben de verwachtingen voor een renteverhoging verder versterkt. De kans op een wijziging ligt nu op 74% volgens de CME Group’s FedWatch program. Momenteel bevind de meest bekende valutapaar EUR/USD net onder de 1.0900. Op de lange termijn zal de euro verder zakken tegenover de dollar. Een kleine correctie tot net iets boven de 1.0900 is mogelijk.

De USD/JPY is daarentegen flink gestegen tot 104.470.

De stijging van de dollar heeft weinig veranderd aan de olieprijs. De afgelopen dagen is een duidelijke top gemaakt op het niveau van 51 dollar per vat. Momenteel staat de prijs voor een vat ruwe olie op 50.79 dollar. De komende dagen zal hier weinig aan veranderen tot de officiële vergadering van de OPEC. De wekelijkse data van olievoorraden kunnen de olieprijs wel een boost omhoog geven.

Onze tips

EUR/USD: Verkopen ↓ (lange termijn). Markets.com
Crude Olie: Kopen ↑  (De ondergrens is 50 dollar per vat). Markets.com
AEX: Kopen ↑  X trade

 

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register