shopify site analytics

Share This Post

Forex

Mean Renko, een variatie

Mean Renko, een variatie
In een reactie op mijn dagelijkse RenkoScoop werd ik een tijdje geleden door een collega van de technische club van mijn broker geattendeerd op het gebruik van Mean Renko grafieken.

Mean Renko, ook wel Median Renko genoemd, is een variatie op de klassieke Renko grafieken waar op mijn stijl van traden is gebaseerd, waarbij de nieuwe blokken halverwege de voorgaande blokken openen. Hierdoor wordt er nog meer ‘ruis’ uit de grafieken gehaald en worden er meer blokken getoond in een grafiekvenster.

Een ander bijkomend voordeel is dat bij Mean Renko, net als bij de standard candlestick grafieken, door middel van ‘staarten’ laat zien tot op welk niveau de prijs is door gestegen of is gedaald. Dit kan uitermate handig zijn om een strakke stoploss te bepalen, bijvoorbeeld wanneer Mean Renko wordt gebruikt om te scalpen.

Traders die bekend zijn met de Heikin-Ashi grafieken, waarover ik eerder een blog schreef, zullen wellicht de overeenkomst, van de opening halverwege het nieuwe blok, herkennen met deze grafiek soort. Toch zijn er een aantal verschillen. Het grootste en ook het belangrijkste verschil is dat de Mean Renko grafieken in tegenstelling tot de Heikin-Ashi grafieken niet tijdgebonden zijn. Hiernaast zijn de Heikin-Ashi candles er in meerdere vormen terwijl de Mean Renko blokken één vooraf ingesteld formaat kennen met slechts een staartje dat aangeeft waar de prijs is geweest.

De Mean Renko grafieken zijn gemakkelijk te implementeren in het Marketscope platform en ook voor MetaTrader 4 zijn er verschillende Expert Advisors verkrijgbaar.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je het traden op Mean Renko grafieken eens wilt proberen, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.
Volg mij op Twitter en bezoek mijn website Renko Café. Op deze site vind je meer dan 500 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn artikelen, Renko YouTube films en nog veel meer.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register