shopify site analytics

Share This Post

Blog

Massaal verkopen nadat Trump eed afneemt?

Er is een koor waarin wordt opgeroepen om alles te verkopen op of rond de presidentiële inauguratie van Donald Trump op 20 januari. Wat heeft de geschiedenis laten zien?

Ryan Detrick, senior marktstrateeg bij LPL Financial geeft aan dat er een tendens is voor aandelen die verzwakken zodra de ambtseed is toegediend, maar dat dit slechts enkele weken na de inauguratie optreedt.

De logica achter de oproepen om aandelen te verkopen na de beëdigingsceremonie is gebaseerd op een gezegde: “Koop het gerucht, verkoop het nieuws.” Het argument is dat de markt rally, dat sinds 8 november met de verkiezingsoverwinning van Trump sterk is gestegen, de potentie heeft voor een korte termijn daling zodra de nieuwe regering innestelt in het Witte Huis.

Gedurende de geschiedenis van beedigingsceremonies valt te zien dat in de meeste gevallen na een inauguratie van de Republikeinen de beurzen in de daarop volgende weken zijn gedaald. Bij de inauguratie van de Democraten is juist het tegenovergestelde gebeurd. Dit is 56% van de gevallen gebeurd. De S&P 500 is sinds de uitslag van de verkiezingen met 6.3% gestegen en een serieuze correctie lijkt er aan te komen.

trump stock
Het is deze week al duidelijk gebleken dat de Trump rally duidelijke tekenen toont van afzwakking. De beurzen zijn net als de dollar al drie weken op rij niet meer gestegen en hebben een kleine daling weten te brengen. Het is ook belangrijk om te weten dat het vierde kwartaalcijfer seizoen binnenkort weer aanbreekt waardoor investeerder hun handen vol zullen hebben aan allerlei rapportages van bedrijven. Data zullen weer een belangrijkere rol spelen dan pure speculaties.

De eerste kwartaalcijfers zullen komen uit de bankindustrie met J.P. Morgan & Co, Bank of America Corp. en Well Fargo & Co. Normaal gaf Alcoa jarenlang het startsein voor het kwartaalcijfer seizoen, maar dit keer komt er daar een einde aan nu Alcoa in tweeën in gespleten tussen een aluminium operaties bedrijf en een auto industrie.

In de meeste gevallen maken beurzen een correctie bij aanvang een een kwartaalcijfer seizoen. Met het in dienst treden van Donald Trump als President van de Verenigde Staten als Republikein geeft dit extra reden om te geloven dat een correctie op de beurzen niet ver meer is.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register