shopify site analytics

Share This Post

Forex

Marple is (a)live

Na een 3-tal weken droog te hebben geoefend, geleerd, gelezen, strategieën uitgetest te hebben etc etc. Is dan nu de kogel door de kerk en heb ik een account geopend bij FXCMmicro.
Waarom bij hen?

Ik ben vooral bij hen gegaan vanwege de micro-lots mogelijkheid en het feit dat de site er goed uitzag. Verder waren er ook een paar oude rotten van babypips bij hen, dus al met al had ik er een goed gevoel bij.

Na het invullen van een aantal webformulieren en disclaimers te hebben ingevuld en mijn paspoort en account statement te hebben opgestuurd kon ik beginnen. Omdat ik opgegeven had dat ik werkloos ben, kreeg ik nog een mailtje of ik heb kon zeggen waarvan ik dan leefde. Ik heb dit met een one-liner beantwoord en gezegd dat ik professioneel pokerspeler ben. Dat was blijkbaar overtuigend, want ze hebben heel het account nu vandaag live geschakeld, maar dat was het min of meer toch wel, omdat ik al kon handelen.

Ik heb de fantastische som van $50 overgemaakt en het feest kon beginnen. Al snel merkte ik dat ze een signal service hebben en die heb ik dus uitgeprobeerd. Om toch een beetje money management te doen kon ik niet de hele set-up uitvoeren, maar met een mogelijke drawdown van 20% (ik zei toch een beetje money management) zat ik in een mooie short USD/CHF positie. Kijkend naar het scherm was het moeilijk om hem op bepaalde momenten niet te sluiten met wat verlies of een beetje winst. Maar hee dacht ik, als je niet de ballen hebt om het signal helemaal te volgen, moet je ook niet meedoen en ben wat anders gaan doen. Toen ik terugkwam waren de posities gesloten en had ik tot mijn grote verbazing een winst van zo’n $15. Yihaaaa.

Deze snelle winst van 30% biased natuurlijk mijn waardering voor FXCM, maar ook over andere dingen ben ik zeer te spreken. Zo houden ze elke avond verschillende webinars en bieden ze ook cursussen aan. Verder hebben ze een afdeling die charts maakt van de meeste pairs. Alhoewel ik nog niet heb geprobeerd uit te cashen – en dat is natuurlijk de ultieme lakmoesproef – denk ik dat je bij je speurtocht naar je forex broker zeker FXCM(micro) op je short list moet zetten.

Ik wilde hier ook nog wat vertellen over een nieuwe strategie voor scalping die ik aan het testen ben, maar ik heb al zoveel geschreven, dat ik dat voor een andere keer laat.

May the pips be with you,
Coen

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register