shopify site analytics

Lange termijn CFD strategie

Het overgrote geheel van de beleggers zal aangeven dat CFD trading het beste voor de korte termijn gedaan kan worden. Het openhouden van een positie voor enkele dagen kan qua financieringskosten voor sommige traders vervelend zijn. Lange termijn strategieën worden al heel lang gezien als een tradingstijl met een minder hoge hefboom dat ook hand in hand gaat met minder volatiele markten. Maar is dat ook echt een regel die jij als CFD trader moet volgen?

Sommige CFD trading strategieën zijn ontworpen voor diegenen met een lange termijn perspectief. Terwijl voor deze traders financieringskosten geen probleem zijn houden ze wel rekening met het rendement van de beleggingen. De winsten die vergaard worden over de lange termijn moeten per trade vele malen meer zijn dan de winsten die beleggers halen met een positie.

Een van de belangrijke voordelen van een lange termijn CFD strategie dat je positie de mogelijkheid heeft om grotere prijsveranderingen mee te maken. Prijsverschillen binnen een zelfde dag is vooral in de wereld van forex zeer beperkt. Als je het dan weer vergelijkt over een periode van enkele weken zie je al gauw hoe groot de verschillen in openingsprijs en sluitingsprijs zullen zijn. Deze grote prijsverschillen zullen je dan ook serieuze winsten opleveren tot enkele honderden of niet duizenden euro’s.

Verder zijn de transactiekosten met een lange termijn strategie aanzienlijk lager omdat je nu eenmaal minder posities opent in een bepaalde tijd. Omdat dag traders meerdere korte termijn posities openen en sluiten betalen zij meerdere keren de tranactiekosten voor elke trade. Over de lange termijn kunnen deze transactiekosten flink oplopen. Terwijl het waar is wat ze zeggen over lange termijn posities die blootgesteld staan aan grotere risico’s wordt dit wel weer gecompenseerd met de lagere transactiekosten. Als jij je berekeningen maakt zul je uiteindelijk merken dat lange termijn beleggen net zo winstgevend en in sommige gevallen juist winstgevender werkt dan korte termijn beleggingen.

Support en Resistance met CFD

Lost Password

Register