shopify site analytics

Lang vs Korte termijn

Begrip van CFD’s in financiële termen en hoe zij reageren op dynamische markten is een ding, maar het omvat niet het belangrijkste element van de CFD trading puzzel. De tijdsduur van de trade is net een evenwichtsoefening dat ervaring behoeft. Hoe langer je een positie openhoudt hoe gecompliceerder het wordt. Het besluiten of je voor een lange of korte-termijn strategie wilt gaan hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je van elke strategie de voordelen en nadelen kent kan je een goede afweging maken en voor jezelf trading regels opstellen. Zeggen dat CFD trading alleen geschikt is voor korte-termijn trading zou niet correct zijn. Maar er zijn zeker voordelen om eerder je CFD posities te sluiten dan wat je normaal zou aanhouden.

Korte-termijn voordelen

De voordelen van CFD trading op de korte termijn maakt deze vorm van traden een instrument voor dynamische trading. Of je nu op de lange termijn of op de korte termijn gaat, de voordelen van de hefboom blijft hetzelfde en de winsten zijn zonder twijfel groter wanneer je een winnende positie langer openhoudt. Maar het echte verschil ligt in de toenemende kosten van CFD posities over een periode. Met korte termijn CFD posities is het enige waar jij naar op zoek bent een beweging van de koersprijs in jouw voorspelde richting en het verzilveren van de winst. Met de korte termijn ben je minder lang blootgesteld aan de onvoorspelbare bewegingen van de markt en neem je dus in feite minder lang risico. Het openen en sluiten van een positie binnen hetzelfde dag voorkomt ook dat je kosten moet betalen voor het behouden van posities in de nacht.

Wanneer je CFD posities over een periode van meerdere dagen aanhoudt, zul je van je winst ook de kosten voor het openhouden van CFD posities moeten aftrekken. Hoe ver moet mijn positie in mijn voorkeur bewegen om de kosten van commissies en kosten van de posities te compenseren.

Lange termijn voordelen

Wanneer beleggers voor de lange termijn posities willen openhouden wordt de kwestie van de financiering van de hefboom een stuk relevanter en maakt het de berekening veel moeilijker voor het nemen van een besluit. Daarnaast worden lange-termijn posities gezien als moeilijker en minder voorspelbaar. Een lange-termijn positie met een constante waarde zal op den duur geld verliezen, omdat de dagelijkse kosten voor de financiering al snel aan de winsten zal knagen. Om deze redenen wordt er dan ook aangenomen dat de winsten van lange-termijn posities veel grotere winsten zullen opleveren waardoor de kosten voor financiering voor lief worden genomen.

Sommige situaties vragen om een lange-termijn benadering terwijl andere situaties voor een korte-termijn benadering vragen. Zolang jij snapt en begrijpt hoe CFD over verschillende tijdsperioden werken kun jij de juiste beslissing op het juiste moment nemen.

CFD trading en orders

Lost Password

Register