shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Kortste dag van het jaar helpt de Dow Jones niet

Met de kortste dag van het jaar maken we een bijzonder rustige beursdag mee. De Dow Jones heeft moeite om de grens van 20.000 punten te halen. Ondanks dat we te maken hebben met een zeer rustige dag waarin het trading volume lager is dan het maandgemiddelde ligt de Dow Jones al een tijdje net onder de 20.000 punten. De vraag is niet meer of de Dow Jones door de 20.000 punten komt, maar wanneer.

De beurzen stegen gisteren ligt met de Dow Jones en de Duitse DAX dichtbij benchmark niveau’s. Activiteit op de S&P 500 en de Dow Jones is 20% lager dan het maandgemiddelde.

In Europa zijn de beurzen vanochtend iets lager geopend. De FTSE stond op 0.17% op 7032.30 punten. De DAX handelde vlak op 11.453 punten.

Op Wall Street, ondanks de dalende spiraal is de Dow Jones gestegen met 13 punten tot de benchmark van 20.000 punten voordat het sloot op 0.46% op een record van 19.974 punten. De S&P 500 steeg naar 0.36% op 2270 punten.

Valutahandel komt langzaam weer op gang

De EUR/USD schommelt de laatste paar dagen rond de 1.0400. Volgens analisten zal dit valutapaar de komende dagen zijn weg voortzetten naar de 1.0300. Gezien de stand van de Amerikaanse economie en de stijging van de rente door de FED lijkt het erg aannemelijk dat de euro meer waarde zal verliezen tegenover de dollar.

De Japanse yen heeft overigens weer iets aan waarde verloren tegenover de Amerikaanse Dollar. Het lijkt erop dat de correctie in dit valutapaar bijna voorbij is zodat het de trend weer kan voortzetten richting de 120.000.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register