shopify site analytics

Korte termijn CFD strategie

CFD strategieën komen in verschillende varianten. Sommige zijn bedoeld voor de lange termijn, anderen meer voor de korte termijn. Andere strategieën focussen zich weer op keerpunten van de markt. In dit hoofdstuk zullen we focussen op de korte termijn strategie van CFD trading.

Terwijl beide vormen van strategieën populair zijn onder investeerders valt CFD trading over het algemeen meer in de korte-termijn hoek. Voornamelijk de financieringskosten van CFD’s maken het voor lange termijn beleggingen moeilijk. Maar hoe kunnen korte termijn strategieën beleggers een goed rendement geven en het de moeite waard maken en hoe worden ze vergeleken met de lange termijn strategieën van beleggen?

Korte termijn strategieën kijken naar CFD’s in uren in plaats van dagen, voor een eenvoudige reden, financieringskosten. Financieringskosten worden een probleem wanneer posities meegenomen worden naar de volgende dag. De broker rekent in dit soort gevallen een rente over het geleende geld die jij nog beschikt over de volgende dag. Een belegger is financieel in een betere positie wanneer zij de posities dezelfde dag weer sluiten om extra kosten te voorkomen.

Maar korte termijn beleggingen brengen ook voordelen met zich mee. Met een korte termijn belegging is de beweging die de markt maakt beperkt. Terwijl CFD’s het beste toegepast kunnen worden in volatiele markten is het een raar geval voor markten om binnen een zelfde dag in te storten. Dit betekent niet dat zoiets nooit gebeurd. Je bent in ieder geval minder kwetsbaar voor een eventuele instorting van de markt. Als jij je positie langer dan een dag openhoudt stel jij in feite je geld langer bloot aan allerlei marktomstandigheden waardoor de tijd dat je geld in risico loopt ook groter wordt.

CFD’s zijn in nature geschikt voor snelle beleggingen, het openen en sluiten van posities op dezelfde dag. Helaas heeft korte termijn beleggen ook z’n nadelen. Een van de nadelen is dat met korte termijn strategieën de commissies en transactiekosten significant zijn. Het zijn in principe kleine bedragen, maar wanneer je deze kleine bedragen bij elkaar optelt kan dit toch behoorlijk aantikken. Met lange termijn strategie is dit minder het geval, alleen komt daar dus de rente voor de volgende dag bij kijken.

Lange termijn CFD trading

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger