shopify site analytics

Share This Post

Japanse yen zeer beweeglijk

Japanse yen zeer beweeglijkZojuist heeft de Japanse Centrale Bank bekend gemaakt om meer aandelen in te kopen in een poging de Japanse economie te verhogen. Er zijn plannen gemaakt om jaarlijks voor 52 miljard euro (6.000 miljard yen) aandelen op te kopen.

Voorheen was het opkopen van aandelen beperkt tot 26 miljard dollar (3.000 miljard yen) per jaar. Japan blijft ongewijzigd staatsobligaties opkopen ter waarde van 693 miljard dollar (80.000 miljard yen). Naast het ongewijzigde beleid over het opkopen van staatsobligaties zal de negatieve rente (-0,1%) ook niet aangeraakt worden.

De versoepeling om het opkoopprogramma van nadelen te verhogen met 100% heeft te maken met beslissing dat de Britten uit de Europese Unie stappen. Door de aangekondigde Brexit is de wereldwijde economische onzekerheid alsmaar toegenomen.

Nog voordat het monetaire besluit was genomen schoot de yen voorbeurs hard omhoog tegenover de dollar maar viel kort erna weer terug.

De Japanse regering maakte eerder deze week al bekend dat er een fiscaal stimuleringspakket komt ter hoogte van 265 miljard dollar.

Toch zijn deze nieuwe ingrepen kleiner dan verwacht. Analisten en economen hadden nog grotere aankopen van staatspapier verwacht en een nieuwe renteverlaging.

De Japanse centrale bank probeert al sinds maart 2013 de Japanse economie te stimuleren door veel obligaties op te kopen om zo meer inflatie te creëren. Echter heeft deze maartregel tot nu toe weinig uitgehaald.

De yen steeg na bekendmaking van het monetaire besluit met bijna 2% tegenover de euro en de dollar. Echter reageerden beleggers niet heel enthousiast op deze stijging. De indexen van Tokio sloten in de plus terwijl er toch veel beweeglijkheid was op de beurs. De Topix won 1,2 procent en de Nikkei225 eindigde 0,6 procent hoger.

Beleg nu in de Japanse Yen bij Plus500

Altijd al gedacht om zelf te gaan beleggen in Forex? Creëer dan hier gratis account bij Markets om het zonder risico uit te proberen.

 

Bron: Tijd.be

 

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register