shopify site analytics

Share This Post

Geen categorie

Is kobalt het nieuwe goud?

De prijs van kobalt, met een hoge dichtheid, is dit jaar al drie over de kop gegaan. De vraag naar kobalt groeit enorm omdat kobalt gebruikt wordt voor oplaadbare batterijen en er worden steeds meer auto’s en mobiele telefoons geproduceerd. De vraag naar de toepassing van elektroden stuwt de prijs tot steeds grotere hoogtes.

Voor een kilo kobalt wordt nu al bijna €60 betaald en naar verwachting zal de prijs de komende tijd alleen maar oplopen. Het metaal staat volgens Bloomberg aan de vooravond van een supercyclus. Wat men bedoelt met een supercyclus en waarom de prijs snel zal stijgen, wordt nu uitgelegd. 

Start nu met handelen in kobalt bij 24 Option

(Bron: FD.nl)

Bovenstaand grafiek geeft de historische prijs van kobalt weer vanaf 1992. De prijs wordt aangegeven in $ per pound. Als je kritisch naar de grafiek kijkt zie je dat de prijs van Kobalt begin 2008 al een opleving beleefde. De prijs lag de laatste 4 jaar heel laag en begint nu weer heel snel te stijgen. Wij vertellen je nu waarom de prijs nog verder zal stijgen.

Veel vraag en minder aanbod

De productie van producten zoals mobiele telefoons, tablets en laptops overstijgt het aanbod van kobalt, en dat stuwt de prijs op een gegeven moment naar record hoogtes. Vorig jaar werd er in totaal 123.000 metrische ton kobalt gewonnen. Dat is een daling van 2%. Het merendeel komt uit mijnen in Congo. China is goed voor de helft van de totale wereldproductie maar helaas stagneert de uitvoer waardoor de prijs nog verder zal stijgen. 

Ontvang $25 Gratis bij Trade.com

 

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register