shopify site analytics

Share This Post

Apple / Nieuws

Is de iPhone 7 reddingsboei voor Apple?

Sinds april 2015, de laatste keer dat Apple een record hoogte had bereikt van 134$ is nog ver uit het zicht. Sindsdien heeft Apple zwaar te verduren gekregen en investeerders zijn nog steeds onzeker over de werkelijke waarde van het bedrijf. In de afgelopen 17 maanden is de prijs van het aandeel drastisch veranderd – van 134$ naar 90$, en nu weer omhoog naar 107$. De prijs van een Apple aandeel is al enkele weken in een stijgende trend door de anticipatie van de nieuwe iPhone die vanavond 19:00 Nederlandse tijd onthuld zal worden.

Apple September event

Moeilijke tijden achterwege

Investeerders waren gefrustreerd over het aantal verscheepte iPhones waardoor de verkoop daalde met 12%. De omzet over die periode was ook gedaald van 122.8 miljard naar 108.5 miljard dollar.  De enige Business divisie van Apple’s vier segmenten – iPhone, iPad, Macs en Services, die nog enige groei vertoont is de Services divisie. Deze segment is met 22% gestegen, van 14.8 miljard dollar naar 18 miljard dollar gedurende drie kwartalen van 2016 vergeleken met 2015.

Zodra de iPhone 7 wordt gelanceerd zullen de reviews en reactie stromen over alle nieuwsmedia. De verwachting is vooralsnog niet hoog, wat in principe goed nieuws is voor Apple. Met een relatief lage verwachting kan de koers van het aandeel Apple een sprongetje maken als de telefoon positief ontvangen wordt.

Apple aandeel grafiek

iPhone 7s wordt iPhone 8

Voor het overzicht is het belangrijk om te noteren dat de Amerikaanse beurs een lage verwachting heeft voor de iPhone 7. Het bedrijf hoeft vanavond geen home run te slaan. De verwachting is nu al een stuk hoger voor de iPhone 8 van volgend jaar. De geruchten gaan dat Apple met een revolutionair nieuw design komt in 2017 ter viering van 10e verjaardag van de iPhone. Normaal komt Apple met een S versie naar buiten voor incrementele veranderingen. In 2017 is de verwachting dat Apple grote plannen heeft met de iPhone 8. Deze iPhone zou uitgerust worden met een gloednieuwe OLED-display, nieuw uiterlijk, ondersteuning voor draadloos opladen, glazen behuizing en geen homeknop meer. Wellicht nu al een goed idee om op Apple in te zetten voor op de lange termijn. Met zulke beloftes voor een nieuwe telefoon zou het haast niet mis gaan. Warren Buffet zou is best gelijk kunnen krijgen door een groot deel van zijn kapitaal te investeren in Apple aandelen.

Onze tips:

    • Apple: Kopen (Met de lancering van een nieuwe iPhone en een lage verwachting is er ruimte voor een plusje ) Plus500.com
    • Crude Olie: Neutraal (Het is momenteel beter om af te wachten wat de markt deze week gaat doen.). Markets.com
    • DAX: Verkopen (De DAX is momenteel teveel in koopdruk gestegen, verwacht een daling!). iFOREX.com

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register