shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

Investeerders in afwachting voor belastingplannen van Trump

De dollar is vandaag een stuk zwakker tegenover de belangrijkste valuta terwijl investeerders zich zorgen maken over de speech van President Donald Trump die morgen plaatsvindt. Investeerders denken dat de president met weinig details over de brug zal komen.

Eerder gaf Trump aan “significante” aanpassingen door te voeren in het belastingstelsel vanaf augustus dit jaar, wat dus veel later is dan wat veel mensen hadden gehoopt. Er is nog onzekerheid en frustratie over de plannen van Trump die pas zo laat in werking treden.

Ondertussen is het Pond weer gedaald met 0.39% naar $1.2413. Dit is het gevolg van Schotland die aanstalten maakt voor een nieuwe referendum onder de Schotten om het Verenigd Konikrijk te verlaten. Volgens The Times is premier May bezig voor een nieuwe actie om het referendum op gang te brengen. Afgelopen jaar had Schotland gestemd om in de EU te blijven tijdens de Brexit referendum. Momenteel bevind de meest populaire valutapaar EUR/USD op 1.0600 en noteert een 0.37%. In de yen is weinig beweging en bevind momenteel op 112.12.

De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek inmiddels ook met kleine verliezen begonnen. Daarmee lijken beleggers iets van een adempauze te hebben ingelast na de stevige opmars van de afgelopen periode. De leidende Dow-Jonesindex scherpte daarbij tot elfmaal toe zijn recordslotstand aan.

De Dow Jones stond na een paar minuten handelen al 0,1 procent lager op 20.799 punten. De toonaangevende S&P 500 noteerde ook 0,1 procent in de min en stond op 2364 punten. Voor technologiegraadmeter Nasdaq resteerde een verlies van 0,2 procent tot 5833 punten.

De recordreeks op Wall Street werd grotendeels gevoed door de hooggespannen verwachtingen rond het economische beleid van president Donald Trump, dat zeer gunstig zou moeten uitpakken voor het bedrijfsleven. In dat kader wordt uitgekeken naar de speech die Trump dinsdag houdt in het Congres, waarin mogelijk meer duidelijk wordt over zijn plannen.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register