shopify site analytics

Introductie in CFD Trading

Wanneer het neerkomt op zeer populair wordende financiele instrumenten, dan kom je vast en zeker nergens anders terecht dan contracts for difference. Contracts for difference, of CFD’s zijn in principe een contract tussen de handelaar en de broker voor een toekomstige prijsniveau van een onderliggende waarde. Als een instrument aanstalten maakt om te stijgen, dan zal de belegger een Koop plaatsen met een CFD voor de huidige prijs om deze contract later te verkopen voor een verschil in prijs op een later moment. Dit betekent dat beleggers kunnen speculeren op koersprijzen dan welk ander instrument dan ook.

Voorbeeld CFD transactie

Na veel onderzoek en analyse in bedrijf X ga jij ervan uit dat dit bedrijf in de komende dagen sterk in koersprijs zal stijgen. Goede prestaties zijn fundamenteel gezien belangrijk voor hoog rendement. Als jij als belegger verwacht dat een koersprijs van een aandeel gaat stijgen op de korte termijn koop je een CFD vanaf een bepaalde prijs. Wanneer de koersprijs van dit bedrijf daadwerkelijk gaat stijgen kan de belegger besluiten het contract te sluiten omdat het verschil in prijs in het voordeel ligt van de belegger. Het verschil in openings en sluitingsprijs wordt berekend als de winst op basis van de grootte van de positie. CFD’s hebben zoals Futures geen expiratiedatum en kunnen dus zo lang mogelijk aangehouden worden voor het gewenste effect.

CFD’s beschikken over een hoge hefboom, omdat ze worden verhandeld op basis van margins. Dit betekent dat beleggers slechts een klein percentage van de trade moeten neerleggen terwijl het leeuwendeel door de broker wordt gefinancierd op de korte termijn. Dit maakt traden met een hefboom mogelijk waardoor zelfs kleine bewegingen op de markt grote winsten kunnen opleveren. Voor beleggers die bewust zijn om hoge rendementen te behalen, zijn CFD’s uiterst geschikt om dit waar te maken.

CFD’s zijn flexibele instrumenten die gebruikt kunnen worden voor speculatieve handel op verschillende markten. CFD’s kunnen gekocht worden vanuit een bepaalde positie wanneer er sprake is van een steun op de markt, of juist verkocht worden wanneer er sprake is van weerstand op de markt met de verwachting dat de markten zullen dalen. Je kunt als belegger via beide richtingen profiteren. Dit maakt CFD’s uiterst geschikt voor het hedgen van risico’s, het spreiden van risico’s

Als je nog nooit hebt gehandeld in CFD’s zal de learning curve in het begin heel steil zijn – zeker als je geld begint te verliezen. CFD’s zijn instrumenten die erg onvoorspelbaar zijn en wat het traden met consistente winst soms best lastig maakt. Zelfs met de beste logica van de wereld, het voorspellen van de markt is een onmogelijke opgave. Om de beste rendementen te behalen is het zaak om zoveel mogelijk uit een winnende trade te profiteren en je winsten te laten lopen terwijl een verliezende trade zo snel mogelijk gesloten moet worden om verdere verlies te voorkomen.

Waarom zijn CFD’s populair?

Lost Password

Register