shopify site analytics

Share This Post

Forex

Indicatoren: Noodzaak, nuttig of schermvulling

Toen en een jaar of 2 geleden mij begon te verdiepen in traden in het algemeen en later steeds meer in Forex ben ik langduring op zoek geweest naar de perfekte indicator.De speld in de hooiberg die altijd het juiste signaal gaf en er voor zou zorgen dat ik nooit een verliezende trade had. Ook een heel aantal van 100% zeker altijd winst voor 99 Euro indicatoren gebruikt. Hier zat de bewuste speld helaas niet tussen maar dat wist ik toen nog niet. Je bent ten slotte op zoek hoe je je performance kan verbeteren.

Heb ik de ultieme indicator gevonden, nee helaas.
Heb ik er veel van geleerd, ja heel veel.

Is een indicator noodzaak voor mij?
Noodzakelijk wel, maar niet om mijn entry te bepalen.
Alleen om de richting te bepalen, short of long.
Stel je hebt 2 moving averages die je varieert tussen 1 en 200.

Neem nu een simple moving average cross. Een simpele berekening leert dat er 200 maal 200 variaties zijn van een cross. Er zijn wel een aantal waarden die veel mensen gebruiken en dus sterker zijn zoals de 50, 100 en 200.
Als je in plaats daarvan prijs gebruikt, die zal voor iedereen tegelijk omhoog of omlaag gaan.
Het voordeel is dus dat als je hetzelfde doet als veel andere mensen, je makkelijk op de golven van forex mee kunt drijven.

Ik weet dat de prijzen niet altijd bij elke broker gelijk zijn maar dat is niet zo’n probleem. Als mijn prijs 10 pips lager is dan bij mijn buurman, ligt mijn top ook 10 pips lager. Als prijs hier uitbreekt zal hij dat ook bij mijn buurman doen. Daar veel mensen op deze manier traden gebruikt je dus het momentum van veel trades op het zelfde moment in de zelfde richting. Dit geeft al snel een trade naar BE. Daarna is het slechts een kwestie van geduld

Reinier

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register