shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

Indicaties voor nieuwe renteverhoging deze week

presidents dayVandaag zullen we te maken hebben met een vrij rustige beursdag vanwege Presidents Day in de VS waar de beurzen de gehele dag gesloten zullen zijn. De euro herstelde zich vanochtend iets tegenover de dollar door ontwikkelingen in gesprekken over mogelijke kandidaten voor de Franse presidentsverkiezingen. Door een positieve Aziatische sessie vroeg in de ochtend zijn de Europese beurzen de week ook positief begonnen.

Deze week zijn weer een aantal belangrijke momenten waar beleggers en investeerders rekening moeten houden. De Amerikaanse centrale bank FED zal woensdag vergaderen over zijn fiscale beleid voor de komende weken. De FED hield de rente stabiel tijdens de vergadering op 1 februari en schetste een zeer positief vooruitzicht voor de Amerikaanse economie maar gaf weinig informatie over de eerstvolgende renteverhoging. Vorige week gaf Janet Yellen aan dat het onverstandig is om de rente nog zo laag te houden. De kans op een renteverhoging in maart wordt nu geschat op 20%. Een verhoging in juni wordt momenteel geschat op 70%.

Op woensdag komen er ook cijfers vrij over het aantal verkochte bestaande huizen in januari. De verwachtingen zijn dat er een toename van 1.0% heeft plaatsgevonden naar 5.55 miljoen verkochte huizen nadat het een maand eerder was gedaald met 2.8%. Op vrijdag worden het aantal verkochte huizen voor nieuwe woningen vrijgegeven. De verwachtingen hier is een stijging van 7.2% is het aantal verkochte nieuwbouwwoningen.

De beurzen wachten deze week ook met spanning af op de aankondiging van President Trump over zijn nieuwe belasting beloftes, deregulatie en bestedingen aan de infrastructuur. Verder worden er kwartaalcijfers verwacht van Wal-Mart, Macy’s, Home Depot en Tesla.

Ook de Eurozone komt deze week met cijfers over productie en activiteiten in de service sector voor februari. Verder worden er ook data verwacht over de inflatie en consumentenvertrouwen in de Eurozone.

Dollar komt weer op krachten tegenover de yen

De export van Japan over januari is ver beneden de verwachtingen uitgekomen met slecht een toename van 1.3% tegenover de verwachting van 4.7%, terwijl de import is gestegen met 8.5%. USD/JPY staat momenteel op 112.91 en noteert een schamele 0.06% in de plus. EUR/USD staat op 1.0628 en 0.12% in de plus. De U.S. Dollar Index die de kracht van de dollar meet tegenover de belangrijkste zes valutaparen staat op 100.89.

Olieprijzen stijgen

Een vat Brent olie is gestegen met 23 cents naar $56.04 per vat terwijl een vat ruwe olie steeg met 19 cent naar $53.59 per vat. Een prijsstijging boven de $55 per vat maakt de weg vrij voor een prijsstijging naar $60 per vat. Maar de huidige onzekerheid over de toename van olieboringen schept onduidelijkheid over de situatie. “Als we vanuit gaan van dat het aantal olieboringen stabiel blijft is de verwachting dat er een stijging van 405.000 vaten per dag zal plaatsvinden”, aldus Goldman Sachs.

Over het algemeen zal de olieproductie in de VS toenemen met 130.000 vaten per dag vergeleken met vorig jaar.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register