shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

Inauguratie van Trump is aangebroken

Het is zover, Donald Trump wordt vandaag de 45ste President van de Verenigde Staten.Obama draagt vandaag om 18:00 Nederlandse tijd de macht over aan Trump. Het is verrassend, maar in de Amerikaanse politiek is alles mogelijk. Een zwarte President in het Witte Huis en nu een zakenman  zonder enige ervaring in politiek of militair apparaat.

Het wordt nu tijd om Trump te beoordelen op zijn beleid in plaats van kritiek te leveren op basis van vooroordelen. Kritiek leveren op zijn tweets en campagneretoriek is vanaf vandaag niet meer op zijn plaats. Zaterdag wordt de glittermiljardair niet meer wakker in zijn Trump Tower, maar in het Witte Huis.

trump voor lincoln memorial

Hoewel de markten sinds de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen behoorlijk zijn gestegen is de onzekerheid onder investeerders nog altijd groter dan voorheen. Er heerst angst en onzekerheid onder veel investeerders. Niemand weet precies hoe het beleid van Donald Trump gaat uitpakken. Met de Presidentiële inauguratie voor ons hebben de beurzen een kleine stap terug gedaan maar tot heden blijven de beurzen relatief rustig handelen zonder grote schommelingen. De Dow Jones is 0.2% lager deze maand met het slot van gisteren. De S&P 500 en de Nasdaq geven tekenen van leven, met stijgingen van 1.1% en 2.9% wat betekent dat de Trump rally nog niet echt voorbij is, ook al heeft het een adempauze genomen.

Volgens 72% van alle Amerikaanse organisaties verwachten dat de manier hoe zij zaken doen zal worden beïnvloed door Donald Trump. Van alle organisaties is 56% positief over de uitspraken en beloftes van Trump, zoals gereduceerde regulatie, industrie vriendelijke houding, verminderde belastingen en de economie boost door te investeren in infrastructuur. Van de organisaties die negatief staan tegenover Trump geven instabiliteit, onzekerheid, inconsistentie en barrières tegen globale handel als reden aan.

Valutamarkt kom in beweging voor de inauguratie

Janet Yellen gaf gisteren een toespraak waarin ze aangaf dat de FED geleidelijk de rentestand zal opvoeren maar dat er kritisch gekeken zal worden naar de vooruitgang van de Amerikaanse economie en de besluiten doordacht zullen worden genomen om oververhitting van de economie te voorkomen. Momenteel staat de EUR/USD op 1.0644 met 0.20% in het rood. Ook het pond staat lager met 0.45% in de min op 1.2289 dollar. De dollar neem ook weer in waarde toe tegenover de Japanse yen en staat momenteel met 0.30% in de plus op 115.20. De dollar index staat een kwart procent in de plus op 101.35. Verwacht wordt dat de dollar gedurende de dag verder in waarde zal toenemen met de naderende inauguratie van Donald Trump.

Netflix kwartaalcijfers verrassen

Het is toch iets om er over te hebben, want Netflix overtrof de verwachtingen op woensdag over het vierde kwartaal. De prijs van het aandeel schoot met maar liefst 8% de hoogte in. Netflix rapporteerde een toename van het aantal leden met 7.1 miljoen abonnees terwijl de verwachting 5.2 miljoen leden abonnees was. Deze cijfers waren goed nieuws voor de beurs waardoor Netflix 8% omhoog schoot naar 144 dollar per aandeel. Netflix noteerde een netto inkomen van 67 miljoen dollar over het vierde kwartaal. Streaming omzet voor het kwartaal was 2.4 miljard dollar, een stijging van 40% vergeleken met hetzelfde periode een jaar eerder. De vooruitgang in de cijfers kwam voornamelijk door high profile shows als “The Crown”, een drama serie over het leven van Koningin Elizabeth II. Het gros van de nieuwe leden komt van buiten de Verenigde Staten terwijl de aanwas van nieuwe leden in de VS juist afneemt. Netflix is ook agressief aan het uitbreiden in Europa en Latijns Amerika maar moet nog aanstalten maken in China waar de regulatie nog best ruw is wat betreft streaming services.  Het bedrijf gaf verder aan dat het verwacht liefst 6 miljard dollar voor content te spenderen, plus 1 miljard dollar voor tech en ontwikkeling. Al met al lijkt de toekomst van Netflix rooskleurig.

Mocht je vandaag willen profiteren van beursbewegingen en volatiele koersprijzen van valutaparen rondom de inauguratie van Donald Trump is het aangeraden vandaag nog een account te openen bij onze topbroker Markets.com en een mininale storting te doen van 100 euro zodat je kunt profiteren van de ontwikkelingen op de beurs.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register