shopify site analytics

Share This Post

Forex

I spy with my little eye…a trend!

ik zie, ik zie, ik zie wat jij niet ziet.
De afgelopen maand heb ik redelijk veel gehandeld op het demo account van FXGM en ik heb gemerkt dat ik steeds beter zie(of aanvoel) wat de trend is en wat het beste moment is om in te stappen.

Hoe komt dit? Nou, door mijn vakantiejob had ik de afgelopen maand amper tot geen tijd om uren aan een stuk naar de kaarten te gluren. Dit verplichte me dan ook om op grotere time frames te gaan kijken. Deze verplichting heeft me doen inzien dat ik veel beter handel op de 1 en 4 uur kaarten en dat dit gewoon veel beter gaat.

Doordat ik op deze grotere TF’s ben gaan kijken zag ik ook hoe makkelijk het is om de trend te zien en daar op in te springen.
Het was gewoon een kwestie van de trend te zien en dan al dan niet op kleinere TF’s een opstappunt te zoeken.
Dit opstappunt was meestal tijdens of net na een grote candle zonder of met amper een schaduw.
Als ik trade in de richting van de candle en als deze candle dan ook nog eens in de richting ging van de trend kon ik gewoon niet missen en met de wetenschap dat ik op hogere TF’s zat te kijken was het gewoon een kwestie van een paar uur om bevestiging te krijgen.
Uiteraard zijn dit de nogal logische en duidelijke tekenen die zelfs een beginner ziet(alhoewel…?) maar zelfs bij minder duidelijk signalen was het gewoon een kwestie van de logica van candle stick patterns of zelfs gewoon de logica van bulls en bears toe te passen om een goed opstappunt te vinden en winst te maken.

Echter, dit heb ik pas ontdekt na mijn vakantiejob en om precies te zijn vorige week.
Want zelfs op hogere TF’s(dus een langere tijdsspanne) had ik gewoon te weinig tijd en vooral te weinig energie om een goede beslissing te maken waardoor ik zo goed als B/E bleef. Dit veranderde echter na mijn vakantiejob(dus vorige week).
Ik had dan meer tijd en was minder vermoeid waardoor ik de ene goede trade achter de andere maakte, het zal wss ook wel te maken hebben met het feit dat de cable en de fiber in een erg sterke opwaartse trend zitten maar op sommige dagen was het toch minder duidelijk of de trend al dan niet verder gezet zou worden, en zelfs op deze dagen ging het goed.

Dit gezegd zijnde, heb ik toch nog de hulp indicatoren gebruikt om me die extra push te geven. Sommige zijn van mening dat indicatoren meer kwaad dan goed doen maar persoonlijk geloof ik dat zolang ze je helpen ze toch geen kwaad kunnen? En of ze je nu helpen om die ene stap te zetten of helpen met het bepalen van de trend, zolang ze maar helpen, toch?

Ten laatste wil ik dit toch nog kwijt, dit alles kan eigenlijk makkelijk samen gevat worden met 1 woord:
[SIZE=”3″] ervaring ! Inzicht krijg je door ervaring(en/of heb je al gedeeltelijk), je emoties onder controle krijgen, krijg je door ervaring,…

Nu is het een kwestie van bevestiging te krijgen door het deze week en eigenlijk de volgende paar weken net zo goed te doen. En laat ik het maar al zeggen, ik ben goed op weg, vandaag 20 pips profit met een totale winst van 1000$. Het kon meer zijn maar doordat ik dus naar mijn scherm zat te gluren te vroeg gesloten en 100 pips gemist, maar achja beter 20 in de hand dan 120 in de lucht šŸ˜‰

ohja nog 1 ding(en dit is echt het laatste), zit niet naar je scherm te staren als je op hogere TF’s zit te werken, doe iets anders.

[SIZE=”1″] P.S: (als iemand typ foutjes of vreemde zinnen vind laat het gerust weten in een comment, dit is de eerste keer dat ik een blog maak)

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register