shopify site analytics

Share This Post

Forex

Het nadeel van de trailing stop

[SIZE=”4″] Het nadeel van de trailing stop
[SIZE=”3″] In vrijwel ieder trading platform of trading software vind je de automatische trailing stop. Dit is een handige tool die je in kunt stellen met een bepaald aantal pips, of in sommige gevallen, een bepaald percentage of bedrag dat je bereid bent om risico te nemen. Bij het schrijven van dit blog ga ik er overigens wel van uit dat de lezers bekend zijn met het fenomeen van de stoploss.
Lees anders dit blog "> dit blog eerst even voordat je verder leest.

De trailing stoploss, ook wel moving stoploss genoemd, wordt ingesteld en na iedere beweging van de markt in de goede richting van de trade volgt de trailing stoploss de koers op de ingestelde afstand.Wordt de getrailde (schrijf je dit echt zo?) stoploss uiteindelijk geraakt, dan wordt de order in de vorm van een marktorder of een limietorder naar de broker verstuurd.

Het voordeel dat de stoploss automatisch meebeweegt ligt voornamelijk op het mentale vlak. Immers wanneer de stoploss wordt geraakt wordt je trade automatisch gesloten en wordt de valkuil van de verleiding om tegen beter weten in in de trade te blijven hiermee mooi omzeild.

In het verleden heeft de strategie om de trailing stop in te stellen op 14% afstand van de AEX index en vervolgens met de trend mee long te traden, zijn waarde bewezen door de strategie van buy en hold over een jaar te verslaan.

Toch kleeft er echter een nadeel aan deze tool.
Zodra de markt na het raken van de stoploss weer in de goede richting gaat, kost het de trader in ieder geval de spread om weer in te stappen en loop je bovendien de kans dat je te laat bent en een leuke profit laat liggen.

De boodschap is hier dus om de trailing stoploss vooral niet te strak te zetten om de markt de kans te geven te ademen. Een veel gebruikte indicator hierbij is de ATR(14). Met anderhalf tot twee keer de ATR(14) waarde in pips staat de stoploss in veel gevallen op een veilige afstand en wordt je trade niet bij de eerste de beste spike uitgestopt.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek

‘TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN’ "> ‘TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN’

volg mij op Twitter en bezoek mijn website DeTradeManager.nl. Op deze site vind je meer dan 450 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register