shopify site analytics

Share This Post

Forex

Head and Shoulders pattern uit het boekje

De afgelopen dagen een paar leuk trades gemaakt. Hier door staat mijn play money account nou op iets meer dan $103.000 waar hij maandaag toch nog op $99.500 stond.
Had twee goede trades gevolgd van BabyPips eentje in de GBP/JPY en een in de USD/CAD die beiden ongeveer $6.000 hebben opgeleverd. Ook een trade van Gain Capital – short in EUR/USD – leverde echter ook een verlies op van zo’n $4.000.

‘Eigen’ trades heb ik ook gemaakt. Zo ben ik namelijk bezig een expert advisor te maken op basis van een zeer sterke indicator en de backtest resulaten zijn veel belovend, al moet er nog wel gesleuteld worden om hem wat te optimaliseren. Hij maakt namelijk slechts rond de 25% winning trades, maar deze zijn wel super winning zodat er aan het einde toch winst uitkwam steeds. Ik ben nu aan het kijken of ik dat percentage wat kan opschroeven, zonder de lucratieve winning trades te verliezen. I will keep you posted.

Verder zat ik gisteren te kijken naar de 15m GBP/USD chart toen mijn oog opeens viel op een reversed Head & Schoulder formatie die extreem bullish is. Op de uitbraak ben ik dan ook long gegaan. Ze zeggen altijd dat in deze formatie de profit target gelijk is aan de afstand van Head tot Neck en dat was in dit geval zo’n 77 pips die ook keurig gehaald zijn.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register