shopify site analytics

Share This Post

Forex

Handelsmogelijkheden

In mijn vorige artikel ging het om twee systemen, namelijk;
– 152% winst per jaar (hefboom 100)
– 20% winst per maand (hefboom 200)

Het is dus belangrijk om dat rendement ook te halen. Vorige keer gaf ik een korte beschrijving van de hefboom. Iedereen weet wel wat een hefboom is, maar je kan het ook zien als je winst. Ik zal dan ook mijn targets richten op de winst die je haalt op een paar. 1% bij een hefboom van 100 is 100% winst. Hoe ga je dan 152% winst per jaar maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te handelen. Zelf heb ik onderscheid gemaakt in drie verschillende mogelijkheden, namelijk investeren, speculeren of daytrading.

Investeren

De meeste die beleggen vinden het ook erg leuk om nieuws in de gaten te houden. Je zou daarom al je fundementele activiteiten kunnen onderbrengen onder investeren. Het heeft namelijk geen zin om te gaan daytraden op het nieuws. Het kan wel, maar vaak is dat erg riskant en heeft een ook nog eens hoog gok gehalte. Gokken dien je te elimineren, want ooit zal je er zwaar door worden getroffen.

Investeren wil eigenlijk zeggen dat je op basis van fundamentele gegevens beslissingen neemt. Met technische analyse bepaal je dan het instapmoment. Het heeft geen zin om trades te doen voor enkele dagen, of te jagen op 20 pips of wat meer. Voor mijn doel van 10 miljoen wil ik gaan investeren. Daarbij is het belangrijk dat je goed te werk zal gaan, zoals professionele handelaren dat ook doen.

Aangezien het lastig zal worden om te handelen op de korte of lange termijn, zal ik vaststellen om de trades tussen 2 tot 4 weken aan te houden. Je kan natuurlijk ook langer aanhouden, maar naar mijn mening is 2 tot 4 weken voldoende om een aardige winst te halen. Indien je 3 maanden wilt blijven zitten, dan kan je beter tussendoor sluiten, want er zal altijd een correctie volgen. Die correctie kan je dan eventueel benutten om nog een trade te doen voor 2 tot 4 weken. Indien je de grafiek goed onderzoekt, dan zie je dat het mogelijk moet zijn om 3% of meer te halen. Sommige paren stijgen/dalen regelmatig 3 tot zelfs 10% per maand. 10% is wel erg veel en 3% aan de lage kant. Het is ook erg belangrijk dat je niet te veel handelt en er niet alles probeert uit te halen. Hoeveel je moet handelen ligt aan jezelf, maar ik zal in ieder geval vaststellen dat ik nooit meer dan 2 trades per maand mag doen, ofwel 24 per jaar.

Ik heb nu dus vastgesteld om trades 2 tot 4 weken aan te houden om een winst te maken van 3 tot 5% van de koers. Daarnaast maximaal 24 trades per jaar.

Aantal trades: maximaal 24 per jaar
Trade tijd: 2 tot 4 weken
Target: 3 tot 5% winst

Aangezien ik zal werken met een hefboom van 100, zal dat neerkomen op 300 tot 500% winst per succesvolle trade. Ik moet dus paren gaan selecteren die het mogelijk maken om die winsten te behalen, volgens bovengenoemde criteria.

Speculeren

Om te speculeren is het niet nodig om al het nieuws in de gaten te houden. Aangezien je vanuit je investeringsactiviteiten al het fundamentele al in de gaten houdt, kun je die gegevens ook meenemen bij het speculeren. Speculeren gebeurt dus niet op basis van fundamentele gevens, maar puur vanuit technische analyse. Ik zal gaan speculeren om doel 2 te halen, ofwel een inkomen van € 5.000 bruto per maand. Aangezien het de bedoeling is om daar later van te kunnen leven, dien ik zorgvuldig te werk te gaan.

Om niet voor verassingen komen te staan, is het wel belangrijk om elke week goed voor ogen te hebben welke paren met nieuws naar buiten zullen komen. Dus hiervoor dien je een agenda bij te houden van de belangrijke tijden. Het zou zonde zijn wanneer je om 14:25 instapt en om 14:30 volgt er slecht nieuws

Voor het speculeren dien je rekening te houden met een kortere trade tijd, maar daarnaast ligt je winsttarget ook lager. De tijd van de trade zou dan neerkomen op 3 tot 10 dagen. Over die periode moet het mogelijk zijn om winsten te maken van 1 tot 3%. Voor speculeren kun je wat meer trades doen, maar ook weer niet extreem. Ik stel het daarom vast op maximaal 10 trades per maand.

Aantal trades: 10 trades per maand
Trade tijd: 3 tot 10 dagen
Target: 1 tot 3% winst

Aangezien ik zal werken met een hefboom van 200, zal dat neerkomen op 200 tot 600% winst per succesvolle trade. Ik moet dus paren gaan selecteren die het mogelijk maken om die winsten te behalen, volgens bovengenoemde criteria.

Daytrading

Daytrading heeft een hoger gokgehalte aangezien de koers op de korte termijn nogal volatiel kan zijn. Ook hier is het niet belangrijk om fundamenteel bezig te zijn, maar enkel te weten wanneer het nieuws naar buiten komt. Technische analyse is ook hier belangrijk, maar het werkt wel anders dan bij speculeren of investeren. Vaak is daytrading gewoon lef hebben en actie ondernemen. Ook dien je erg geduldig te zijn om op het juiste moment toe te slaan. Vaak komt het dan ook voor dat je net te laat bent en de trein mist. Jammer dan, je dient dan te wachten op de volgende.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor daytrading. Maar ik wil niet te veel stress hebben. 30 trades op een dag in 20 verschillende paren heeft geen zin. Je moet dan veel te veel in de gaten houden. Ook heeft het geen zin om 5 dagen per week te traden, want vaak zie je dat wanneer de koers 3 dagen fors stijgt, er daarna 2 of 3 dagen volgen van een correctie of een zijwaartse beweging. Ook heeft het geen zin om even snel een transactie te doen, want je dient er wel de tijd voor te nemen. Aangezien daytrading niet erg zinvol lijkt voor mijn twee gestelde doelen, zal ik hier niet verder op ingaan.

Ik kom dan uit op twee systemen, namelijk;

Systeem 1
Soort trades : Investeren
Trades : maximaal 24 per jaar (2 per maand)
Winst target : 3 tot 5%

Systeem 2
Soort trades : Speculeren
Trades : maximaal 10 per maand
Winst target : 1 tot 3%

Je kunt nu het bovenstaande toevoegen aan je plan. Hiermee zijn we al een stap verder gekomen, maar we zijn er nog lang niet.

Hoe je het verder invult dien je zelf te bepalen. Je kan ook een hogere winst target vaststellen. Maar zelf vind ik het belangrijk dat je niet te hoog inzet. Indien het erg goed gaat, dan kan je altijd je targets verhogen. Controleren of het haalbaar is, is dan ook erg belangrijk.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register