shopify site analytics

Share This Post

Forex

Formuleer je doelen duidelijk

Je hoeft natuurlijk niet meteen te weten wat je precies wilt, want wat wilde je eigenlijk worden toen je een jaar of 8 was? Tijden veranderen en zo ook je wensen. Ook is het niet belangrijk om direct in miljarden te denken. Belangrijk is het om al je dromen uit te laten komen, maar begin dan ook bij het begin. Je hoeft nu niet te weten in welk land je een tweede huis wenst te kopen, want stel je eens voor dat je 20 jaar bezig bent om te werken aan iets moois in Griekenland, IJsland, Amerika of wat dan ook. Indien je had gepland om daar in 2008 iets moois te kopen, dan zou dat een flinke tegenvaller zijn. Daarom dien je heel breed te denken. Een mooie tweede woning in een warm land, zou al voldoende zijn. Indien je nog 10, 20 jaar of meer dient te werken, dan heb je nog genoeg tijd om die droom inhoud te geven. Belangrijk is het daarom om te denken in geld, maar besef daar wel bij dat het nooit om het geld moet gaan maar altijd om je droom die je daarmee wil verwezenlijken. Voor € 500.000 zou je toch een zeer mooie tweede woning kunnen kopen. Denk dus in grote lijnen wat het ongeveer zal kosten en ga dat bedrag verdienen. Dat bedrag dient wel duidelijk te zijn, inclusief een exacte tijd wanneer je het wilt bezitten.
Groot denken

Mijn vorige artikel ging over groot denken, maar dat wil niet direct zeggen dat je in miljoenen of miljarden moet denken. Stel je wilt een IJssalon hebben, omdat je al heel je leven die wens hebt. Indien je jong bent en begint voor een baas, dan kun je het vak leren. Stel je werkt 10 of 20 jaar en wordt later de baas. Dan heb je misschien voor je zelf een groot doel bereikt, maar eigenlijk is het heel klein. Indien je begint bij een baas, later een eigen ijscowagen, ijssalon en daarna een franchise keten, dan denk je pas groot. Franchise zou je over heel de wereld kunnen neerzetten, terwijl je bij 1 winkel al snel aan het platfond zal zitten. Of nog een voorbeeld. Vergelijk maar eens de grootte van een goudvis in een vissekom, of in een vijfer van 100 vierkante meten. Welke goudvis zal groter zijn? In de grootte vijfer natuurlijk. Dat is groot denken. Hoe meer ruimte de goudvis heeft, hoe groter die zal worden. Groot denken wil dus zeggen dat je het platfond zo hoog mogelijk dient te zetten, zodat je ook de ruimte hebt om de hoogte in te schieten.

Rijk denken

Daarnaast is er nog een verschil tussen rijk en arm denken. Wanneer je aan iemand die arm denkt zal vragen of diegene een boot zal kopen, dan zal het antwoord zijn dat diegene dat niet kan betalen. Daarmee houdt het denkproces dan ook direct op, aangezien diegene zich er ook bij neer heeft gelegd. Iemand die rijk denkt zal zeggen; hoe kan ik dat betalen? Diegene stelt namelijk vragen en zet daarmee het denkproces in werking. Arm denkende mensen hebben altijd een excuus om iets niet te bereiken. Arme mensen denken in moeilijkheden en rijke in mogelijkheden. Het heeft er dus niet mee te maken in hoeveel geld je denkt, maar hoe je tegen kansen aankijkt en die ook benut. Sta ervoor open. Stel jezelf vragen, zodat je hersenen gaan denken, in plaats van een excuus verzinnen.

De Amerikaan

De Amerikaan uit het verhaal dacht duidelijk groot en rijk. Indien hij een doel zou stellen, dan zou hij over 20 jaar een bedrag van € 10.000.000,- willen bezitten.

De Mexicaan

De Mexicaan zou als doel stellen om elke maand voldoende inkomen te hebben om goed te kunnen leven. In een vissersdorp heb je natuurlijk minder geld nodig dan in New York, dat is overal en voor iedereen anders. Maar laten we eens als doel nemen om over 1 jaar maandelijks € 5.000,- te verdienen. (Je bent ook belasting en premies verschuldigd, dus 5.000 is bruto)

Voorheen was ik de Amerikaan, maar later leek mij het leven van de Mexicaan veel aantrekkelijker, maar er is ook een middenweg. Namelijk de Mexicaanse Amerikaan.

De Mexicaanse Amerikaan

Wat nu als je gewoon als doel stelt om een kapitaal van € 10.000.000,- in 10 jaar te verdienen en daarnaast ook te kunnen leven van een mooi inkomen van € 5.000 per maand. Daarbij moet je leven voorop staan en niet het geld. Indien je 1 jaar niks doet, gaat reizen of nooit de 10 miljoen haalt, dan heb je in ieder geval toch leuk geleefd. Je moet ook tijd hebben om je geld op te kunnen maken.

Formulering

Ik heb dus nu twee doelen gesteld. Hiervoor dienen we een heel strak plan op papier te krijgen, zodat we er ook naar toe kunnen werken. Ik zal dus gaan werken met 2 accounts, zodat die doelen afzonderlijk worden behaald. Ik dien de doelen duidelijk te formuleren, zodat ik precies weet wat ik wil en wanneer. Mijn doelen zijn;

– Op 1 juli 2021 bezit ik € 10.000.000,- aan kapitaal
– Op 1 juli 2012 verdien ik elke maand € 5.000 bruto

[I] Beiden doelen zijn gecorrigeerd met inflatie. Ik neem als startdatum 1 juli 2011, zodat ik voldoende tijd heb om eerst een goed plan op papier te krijgen. [/I]

Uiteraard neem ik deze bedragen als voorbeeld. Ik wil namelijk laten zien dat het mogelijk zou moeten zijn, ondanks dat het doel erg extreem is. Je mag voor jezelf natuurlijk andere doelen stellen, maar ik moet een doel hebben om een handelsplan op te kunnen stellen. Mijn volgende artikel zal gaan over de manier waarop het mogelijk moet zijn om het geld te verdienen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register