shopify site analytics

Share This Post

Forex

Forex – Traden met een plan

Het heeft even geduurd voor ik weer een entry op dit blog wilde schrijven. Het daadwerkelijk leren handelen in Forex kost me meer tijd en moeite dan ik dacht. De tijd maar ook de wil om te schrijven ontbreken hierdoor nog wel eens en vooral in de “december feestmaand “ lukte het me dus niet om jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen.
Ik ben samen met Forexfox gebruiker “ [I] meluckbox [/I] “ een plan aan het maken en we zijn samen de diverse indicatoren aan het testen om tot een goed werkende Forexstrategie te komen. We hadden verzonnen dat we met 2 ipv 22 indicatoren aan de slag gaan. Je moet tenslotte ergens beginnen en er was op mijn scherm geen ruimte en geen kleur meer voor meer lijnen …. We werken nu met de RSI – Relative strenght index en de al eerder genoemde Bollingerbands.

Afgelopen week was goud het doel op een stand van ongeveer 1357 was goud eindelijk oversold (rsi) en raakte hij voor de 5e keer op rij de onderste bollingerband. Dit was de eerste keer dat de RSI oversold aangaf. De lijn van de gemiddelde waarde stond rond de 1372 dus een mooi moment om een trade in te geven waar ik vertrouwen in had….

Ik open keurig voor 50 stukjes de trade op 1355 nadat hij nog iets in waarde was gezakt , hij tikte keurig de onderste bollingerband aan, iets erdoorheen zelfs = “the only way is up” backup indicatie van de rsi oversold. Stoploss van 1343 als het echt doorbreekt naar beneden Ook een limiet ingevuld van 1372 voor een prima winst.

Zoals ik zei ik zat naast [I] meluckbox [/I] bij hem thuis – in real live een maatje van me – en hij opende dezelfde positie. We hadden hier dus eerst over gesproken en goed nagedacht en op basis daarvan besloten tot al deze instellingen. Oja rest me nog te vertellen dat dit op de 1h grafiek was.

De trade loopt , we zakken eerst keurig nog even door – zweet komt al wat in de handen – zouden we de verkeerde kant gekozen hebben????…herstel goud krijgt zowaar een zwieper omhoog zo rond de 1353. Het gaat ineens hard de goede kant op van min – rot kleur dat rood – gaan we nu keurig in de plus – PRACHTIGE kleur dat groen – en ook nog eens met stevige passen doordat ik toch te groot heb ingekocht.

In dit geval hield ik me niet aan mijn eigen bankrol management, wat wel een vereiste is voor winstgevend traden op de lange termijn. Ik hoor “meluckbox “ naast me fluisteren, ja we blijven gokkers Dr Forex……

Alles loopt volgens plan en goud stijgt binnen tellen naar de 1363 om daar wat te blijven hangen ….en toen sloeg de angst me om het hart. Zou ik het wel goed hebben ingeschat, blijft goud wel stijgen. De groene cijfers in het vakje “open positie”werden steeds groter in mijn ogen. Winst nemen is nooit verkeerd “ [I] meluckbox [/I] “, hoor ik mezelf zeggen…

Het begin van het einde , binnen een minuut weet ik mezelf – en me maatje “ [I] meluckbox [/I] “ – er van te overtuigen dat het NOOIT verkeerd is om dit soort uitzonderlijke gevallen – angst – de winst te pakken waar het kan……Ik sluit me positie op 1363 en pak een prachtige profit………

Wat ging er deze keer mis:
1) Bankroll management niet aangehouden veel te groot ingekocht.
2) Niet aan mijn vooraf ingestelde tradeplan gehouden, zonder aanwijsbare reden!
3) Traden op emotie – angst – ipv op instellingen.
4) Leermomentje dus!

MAAR!! Zo makkelijk geven we niet op, ik ben een volhouder. Helaas…… Ik ben weer eens in mijn eigen valkuil gevallen, goud stijgt dezelfde dag nog door naar 1377 en ik zou met gemak mijn vooraf ingestelde winst – 1372 – gehaald kunnen hebben

Hierdoor gefrustreerd ga ik, als goud de bovenste bolingerband raakt – RSI niet overbought – gewoon voor 125 stukjes short want dit MOET ik nog even goedmaken. Binnen 3 minuten krijg ik de melding dat ik 100 % van mijn account heb gebruikt en – om een lang verhaal kort te maken – niet veel later hoor ik een Engelse stem zeggen “posities gesloten “door gebrek aan fondsen in uw account – margin call – en ik ben leeg….alweer. Er staat nu nog netjes 205 in me account en tijd om de wonden te likken…..

Wat ging er deze keer mis:
5) Bankroll management niet aangehouden veel te groot ingekocht.
6) Traden op emotie – TILT- ipv op indicatoren.
7) Leermomentje dus!

Vanaf nu dus WEL aan mijn plannen houden en minder groot inkopen….wordt vervolgd!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register