shopify site analytics

Share This Post

Forex

Forex – money management

In de wondere wereld die Forex heet zitten diverse valkuilen verborgen. Hoe kan het dat sommige van die valkuilen voor “anderen “wel zichtbaar zijn en voor mij niet. Ben ik zo hebberig – en lui – dat ik alleen maar gelukkig ben met 50 % winst p dag op mijn account? Of moet ik langs de opticien – lees psycholoog – om de juiste bril – lees instelling – aan te laten meten.
Zoal jullie in de vorige editie van mijn Forex faal blog hebben kunnen lezen wil ik nogal eens een fractie “te zware “ posities innemen . Een fout die veel beginners maken en daar – net als ik – ook direct een prijs voor betalen – bankroet in een oogwenk-.

Je moet je plan – indien aanwezig tenminste – wel een kans van slagen geven, uitgestopt worden door je bankroll is voor mij niet de beste manier van traden gebleken. Waar een ezel zich – in ieder geval spreekwoordelijk – niet snel twee keer aan dezelfde steen – lees blunder, fout – stoot, is het mij al 4 keer gelukt om mijn volledige account op te blazen binnen 2 op elkaar volgende – foute – trades.

Wat is er dan mis met mij? In de commentaren hieronder niet beginnen over mijn overgewicht, grote oren en platvoeten – zie contactpagina foto 😉 – maar hoe kan een weldenkend mens – die zichzelf soms zelfs slim noemt – nu 4 keer dezelfde fout maken en daar dan de schouders bij ophalen en denken dat het de volgende keer wel goed zal gaan.

Hoe kun je , jezelf veranderen en de noodzakelijke verbeteringen aanbrengen. Ik merk dat ik handelen leuk vind als ik er wat mee verdien of verlies maar er moet wel “wat “op het spel staan. Alleen dat “wat” is eigenlijk te vervangen door veel. Vroeger speelde we op zondag – die dag van het standaard bezoek aan opa en oma – met alle ooms en tantes . Ik was het oudste kleinkind en mocht met 15 jaar net meedoen met het spelletje “zwikken “, een kaartspel waarbij een ieder 3 kaarten krijgt en drie gelijke – KKK – zwik heet. Bedoeling is zoveel mogelijk punten halen en spelen om een pot waarbij je speelt of past en de anderen tegen jou spelen op het moment dat jij probeert de pot uit te halen…

PRACHTIG maar toen was al duidelijk dat spelen om lucifers niet zo leuk is, dus nam ik mijn zakgeld mee en speelde we om stuivers. Dit is best veel geld als je 1 gulden – oude muntsoort van voor de Euro – zakgeld hebt. De adrenaline kick was enorm groot en ik genoot met volle teugen als ik een potje won , mijn ultra tight tactiek – t.o.v. mijn ooms die de stuivers niet spannend maar wel leuk vonden – heeft me geen windieren gelegd en regelmatig wist ik de rokerige tafel met winst te verlaten. Ik wil dus ergens om spelen, het hoge woord is er uit, ik zoek een THRILL!! Ik wil mijn ballen op het spel zetten, verliezen moet pijn doen en winnen, ja ach winnen das altijd lekker toch ?

Als ik na 10 slimme trades op rij weer eens – paar keer gebeurt al – 400 dollar in de plus sta dan begint het te kriebelen, een keurige 40 % rendement op mijn 1000 dollar account dus ik zou blij moeten zijn , DOLBLIJ . Maar dat is nu het rare dat ben ik helemaal niet…. Ben ik teveel een gokker?

Als ik het aan mijn maatjes vertel zeggen ze : ga eens een keer echt traden, gooi er nu eens wat echte centen tegenaan zuinigert. Zelf merk ik dat het spelletje pas leuk is als het om veel knikkers gaat. Ik ben ook niet sjachereinig als ik mijn bankroll weer eens opblaas. Ik ben jaren gokker geweest dus het verliezen van alles dat ik heb – online dollars in dit geval – doet me dan ook niet zoveel meer. Enige verschil is dat ik het vroeger niet kon missen en dus alles dat ik had verspeelde en nu ik het wel kan missen niet meer voor alles wil spelen omdat het te veel moeite heeft gekost om bij elkaar te sprokkelen.

Daarentegen moet het wel “ergens “om gaan anders is het ook niet leuk. Ik vind het ook leuk om winnende trades en strategieën uit te voeren maar alleen dat is nu nog niet genoeg. Ik wil er een paar centen mee pakken om die dan vervolgens in de volgende trade allemaal in te zetten en zoals iedereen weet…..…je kunt niet 100 % goede trades uitzetten dus als je iedere keer voor de max speelt – hoe hoog of laag die ook is – dan valt uiteindelijk een keer het deksel op het achterhoofd.

Maar hoe kan ik dit veranderen, want het lijkt me heerlijk om gewoon blij te zijn met 3 % winst p dag gemiddeld over een heel jaar natuurlijk 😀 .. Als ik nu 25 % op een dag pak – vol risico – denk ik alweer ..mhhh ik moet ff wat doen… hoe kan ik verdubbelen vandaag?…

Dus de vraag aan een ieder, waar haal jij je plezier en discipline vandaan om wel aan goed money management te doen? En vraag 2 HOE kan ik dit bij mezelf veranderen en het toch leuk vinden…
Groet , een gokker!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register