shopify site analytics

Avatrade

Avatrade

8

Gebruiksgemak

8.0/10

Betrouwbaarheid

8.0/10

Snelheid uitbetalen

7.5/10

Bonussen

7.5/10

Support

9.0/10

Voordelen

  • Uitstekende Support
  • Lange handelsperiode voor aanspraak op bonus

Nadelen

  • Geen overzicht van je verlies of winst bij instellen Stop Loss en Take Profit
  • Geen iDeal als stortingsmogelijkheid

avatrade-logoAvatrade Review

(Aan traden zijn risico’s verbonden)

Ontvang een Bonus vanaf $40 bij een storting van $200

Open Echt Account

Een Account openen

Een account openen bij Avatrade is wat omslachtig. Je moet eerst een keuze maken tussen een Demo of een Echt account. Mocht je beide accounts willen moet je tweemaal registeren. Een registratie bij het openen van een Demo account en een aparte registratie bij een Echt account. Je voelt zoals altijd je naam, achternaam, mailadres en telefoonnummer. Het riedeltje is vanaf dat moment wel anders dan je normaal gewend bent van andere brokers. Avatrade vraagt jou om een keuze te maken tussen verschillende handelsplatformen die je kunt downloaden. MetaTrader 4 wordt hier aangeraden omdat dit een universeel handelsplatform is maar waar de hefbomen ook veel hoger zijn dan je misschien gewend bent.

avatrade-openaccount

 

Er is ook een handelsplatform AvaTrader van de broker zelf. Deze is gunstiger vanwege de lagere hefboom van 200:1 terwijl die van MetaTrader 4 400:1 is. De kans dat je geld daar weg is vele malen groter vanwege de enorme hefboom. Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een handelsplatform bestaande uit MetaTrader 4, AvaTrader, MT4 Floating Spreads, AVAOptions, Automated Trading, Mac Trading, Web Trading, Mobile Trading kun je beginnen. Er verschijnt een scherm met je accountnummer en wachtwoord. Vanaf hier kan je besluiten het platform te downloaden op je harde schijf waarna je een download setup volgt of je gaat meteen door naar Web Trading. Avatrade Demo Account

Bij Avatrade heb je overigens geen mogelijkheid voor een Bonus zonder storting. Dat is een groot nadeel tegenover andere brokers. De Demo account is overigens 21 dagen actief om te oefenen. Na 21 dagen wordt de demo account gesloten en wordt je dus gedwongen om een Echt account te openen. Dat is natuurlijk ook iets om over na te denken.  avatrade-echtaccount

Registratieprocedure

Bij het openen van een Echt account worden nog meer vragen gesteld zoals geboortedatum en ervaring in het traden. Na het invoeren van alle gegevens verschijnt er een scherm met informatie dat je Echte account geactiveerd is en je de mogelijkheid om je eerste storting te doen. Na het scherm kom je in de account terecht. In dit scherm kan je via de linkermenu kiezen om documenten te versturen; Een ID bewijs van voor en achter en je recente brief met naam en adres erop. Voor het opsturen van documenten krijg je dus geen bonus.

avatrade-accountpage

Stortingsmogelijkheden

Stortingsmogelijkheden zijn iets meer beperkt bij Avatrade vergeleken met andere brokers. Je hebt de mogelijk om geld te storten per CreditCard (MasterCard, VISA & JCB) of bank overboeking. Je kunt overigens wel goed zien hoeveel bonus je ontvangt bij je eerste storting door middel van een schuifbar waar het bonusbedrag actueel wordt aangepast zodra het stortingsbedrag toeneemt. Je kunt met een minimale storting van €100 beginnen met traden alleen is de bonus bij dit bedrag niet van toepassing. De bonus wordt pas uitgekeerd vanaf een storting van minimaal €200. Vanaf een storting van €500 wordt de bonus €100. De bonus wordt overigens alleen uitgekeerd wanneer de documenten zijn opgestuurd en geverifieerd, dat geldt uiteraard wanneer je winsten wilt laten uitkeren. Het is verder belangrijk om te weten dat je alleen met Creditcard een storting kunt doen van 100 euro of meer. Met bankoverschrijving moet je minimaal 500 euro storten. Er is verder geen mogelijkheid om met Skrill of Neteller te betalen wat ook een nadeel is bij Avatrade.  Er is verder een wekelijkse limiet van 7500 euro voor het storten van geld. Mocht je meer geld willen storten moet je een formulier invullen.

avatrade-betalingsmogelijkheden

Promoties

De bonussen bij Avatrade zijn wat mager gekeken naar het ontbreken van een geen-stortingsbonus. Je kunt dus alleen een bonus ontvangen wanneer je minimaal €200 stort. Voor deze bonus gelden ook enkele regels om de bonus uit te keren naar je bankrekening. De bonus is alleen toepasbaar voor de eerste storting en zal gecrediteerd worden nadat alle documenten zijn goedgekeurd. Je kunt vervolgens wel met de bonus traden. Voor het uitkeren van de bonus moet je een minimum van 10.000 als tradingvolume traden per €1 bonus. Voor een bonus van €40 betekent dit dat je totaal 400.000 in volume aan posities geopend dient te hebben wil je aanspraak maken op de €40 bonus. Bij Avatrade heb je overigens 12 maanden de tijd om het benodigde aantal volume te traden voor de bonus. Na 12 maanden  zonder voldoende tradingvolume wordt de bonus verwijderd van je account. De duur is vele malen beter dan bij overige brokers en zeker een pluspunt.

avatrade-bonus

Platformkwaliteit

De kwaliteit van het platform is wellicht iets minder dan bij andere brokers. Het verschilt ook sterk per platform die je hebt gekozen. Over het algemeen is de MetaTrader 4 een vrij simpel platform waar valutaparen duidelijk staan aangegeven en je simpelweg klikt op Buy (kopen) of Sell (verkopen). Als slimme belegger wil je natuurlijk meer controle op je posities. Via de MetaTrader 4 kan dit niet meteen duidelijk zijn. De lettertjes en getallen zijn veel kleiner en je moet meer opletten. Het is tevens minder gebruiksvriendelijk en minder goed vormgegeven. Het is een gewoon een kaal platform waar alleen de essentiële data worden getoond. In de WebTrader heb je ook te maken met knipperlichten, alleen zijn de rode en groene kleurtjes meer aanwezig wanneer je in dit platform begeeft. Het lijkt op het eerste gezicht als kaarten maar in werkelijkheid is elke “kaart” instrument. Bovenaan zie je de saldo, gebruikte margin en eventuele verlies of winst. Het zal je niet ontgaan dat je op het eerste gezicht niet kunt traden in bijvoorbeeld olie of de AEX. Hiervoor moet je naar instellingen rechtsboven in het hoekje van je scherm. Hier kun je onder Favorieten de instrumenten zelf selecteren en toevoegen aan je account.

avatrade-webtrader

avatrade-adding-instruments

Het openen van een positie is zoals je gewend bent. Bij het openen van bijvoorbeeld de EUR/USD zie je alleen de Pips, ook wel de laatste drie cijfers van de koers. Je kunt in dit scherm een koersniveau instellen zodat je positie automatisch wordt geopend wanneer de koers jouw ingestelde niveau aantikt. Je kunt verder het bedrag/lot van je positie kiezen en een Stop Loss en Take Profit levels instellen. Het is vervelend dat Avatrade geen overzicht geeft van hoeveel euro winst of verlies je maakt bij het instellen van je Stop Loss en Take Profit. Dat is voor ons een van de belangrijkste nadelen bij het plaatsen van posities.

avatrade-opening-position

Support

Avatrade heeft verder een redelijk goed opgebouwde website met veel informatie over trading en lessen in trading worden tevens aangeboden door middel van bijvoorbeeld webinars. Een nadeel is dat alle informatie en educatiemateriaal over online trader in het Engels is. Je kan support via de telefoon en de chat-functie bereiken, waarvan de chat-functie van Avatrade zeker wordt aangeraden. Binnen twee minuten worden je problemen opgelost en wordt je keurig geholpen. Ze maken het je gemakkelijk om alle twijfels weg te nemen en indien nodig kan je persoonlijk een mail sturen naar een van de support agents die je graag te hulp willen schieten. De Live Chat is dus goed geregeld.

Open Echt Account

Denk eraan dat CFD’s producten met hefboomeffect zijn en kunnen leiden tot het verlies van uw gehele eerste storting. Handelen in CFD’s kan voor u ongeschikt zijn, dus overtuig u ervan dat u alle eraan verbonden risico’s begrijpt.

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger