shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Feeststemming op de beurzen

De Amsterdamse effectenbeurs bleef vanmiddag zijn opmars in de namiddag vervolgen. Beleggers stortten zich op aandelen vanwege het uitblijven van een renteverhoging van de Fed gisteravond. Maar het vooruitzicht dat de rente slechts geleidelijk omhoog gaat heeft de Fed de stok weer achter de deur. Beleggers zijn toch verheugd op het feit dat de Fed nog even wacht met het verhogen van de rente.

Ook elders in Europa kochten beleggers massaal aandelen. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen 2.5%. De Duitse DAX staat op 10.683 of 2.36% in het groen. Ook de Amerikaanse beurzen zijn positief van start gegaan. Momenteel staat de S&P 500 op 2168 of 0.57% in de plus en de Dow Jones op 18.426 of 0.72% in de plus.

De stijgende olieprijs geeft de aandelenkoersen een extra zetje. De rentes vallen terug en dollar valt terug tegen de euro op $1.1245. De sterke opmars van de AEX maakt overigens aanstalten dat de grens van 460 punten weer in zicht komt. En dat terwijl de graadmeter eind vorige week nog onder de 440 punten sloot. Gisteren werd de kar vooral getrokken door financials, nu is de stemming over de volle breedte positief.

Nogmaals uitstel

Met dank aan de Fed, die stelde dat de economie in de VS er weliswaar beter voorstaat, maar vond het nog te vroeg voor een hogere rente. De verwachting is dat de rente, nu nog tussen de 0.25% en 0.50%, nog voor de jaarwisseling omhoog gaat.

Vooraf hadden beleggers de kans op een renteverhoging geschat op 20%. Daarnaast temperde de Fed ook nog de verwachtingen voor een renteverhoging in 2017, wat woensdag direct leidde tot een waardedaling van de dollar en tot hogere koersen op Wall Street.

Volgens een in New York gevestigde strategisch adviesbureau, GailFosler Group, zal de Fed alleen de rente verhogen wanneer alle indicatoren voor 80% in de juiste richting begeven. Het moet dus echt goed gaan met de Amerikaanse economie en tot december de werkloosheid geleidelijk dalen om tot die stand te komen.

In ieder geval staan er volatiele weken op de agenda met veel kansen op de beurs. Niet traden is  en blijft een gemiste kans, zeker voor de komende weken.

Onze tips:

EUR/USD: Verkopen ↓ (Voor de lange termijn is verkopen rationeel). Plus500.com
Crude Olie: Neutraal (OPEC vergadering volgende week, afwachten dus). Markets.com
AEX: Kopen ↑ (Met het huidige positieve sentiment op de beurs is de stijging nog niet uit het zicht). Xtrade

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register