shopify site analytics

Share This Post

Forex

Euro Stoxx 50 Waarom de Euro Stoxx 50 index op mijn watchlist staat.

Euro Stoxx 50 Waarom de Euro Stoxx 50 index op mijn watchlist staat.
Tijdens een uitzending van BNR radio op woensdag 30 april werd in een interview met ING-econoom Carsten Brzeski nog eens bevestigd dat degene die de Europese Unie als een economisch blok beschouwt, tot de conclusie moet komen dat niet China of Amerika, maar de EU de grootste economie ter wereld is. ” [I] We zijn echter nog geen één economie, maar we zijn wel een groot blok. Het is zeker interessant om die vergelijking te trekken met de VS en China. [/I] ”

De vergelijking tussen China, de VS en de eurozone zou nóg meer passen, vindt Brzeski. ” [I] De eurozone staat volgens mij op nummer 3 op dit moment als je die ranglijst pakt. Natuurlijk hebben we daar wel de gezamenlijke munt en ik denk dat het wel heel interessant is om te zien hoe groot en belangrijk de euro-economie is. [/I] ”

Leuk om te constateren dat dit juist één van de redenen is waarom de Euro Stoxx 50 index op mijn watchlist staat. Dat er met traden op de Euro Stoxx 50 geld te verdien valt was mij al enige tijd duidelijk, vooral toen de Franse effectenhandelaar Jerome Kerviel begin 2008 miljarden verliezen veroorzaakte met de handel in Euro Stoxx futures voor zijn werkgever Société Générale. Nota bene één van de banken sector aandelen uit de index. De trigger bij dit voorval was voor mij, als iemand zoveel kan verliezen, moet het ook mogelijk zijn om veel winst te maken.

De Euro Stoxx 50 is een index, ontworpen door Stoxx Ltd, die vanaf 28 februari 1998 met een waarde van 1000 punten is gestart en is samengesteld uit de 50 belangrijkste aandelen uit de landen van de eurozone. De index heeft qua risicospreiding een mooie verdeling over meerdere sectoren, waaronder onder andere Philips uit de Industrie sector en Unilever uit de food sector, maar ook Duitse aandelen als SAP uit de technologie sector en Volkswagen en BMW uit de automobiel sector zijn vertegenwoordigt in de Euro Stoxx 50.

Een andere reden dat de Euro Stoxx 50 op mijn watchlist staat is het grote aanbod van Euro Stoxx futures en omdat veel Exchange Traded Funds (ETF’s) de index volgen. Hiernaast bieden ook heel veel brokers deze index aan als CFD met een aantrekkelijke spread en hefboom.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Volg mij op Twitter en bezoek mijn website Renko Café . Op deze site vind je meer dan 500 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn artikelen, Renko YouTube films en nog veel meer.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register